Πολύ μεγάλο προβάδισμα, που φτάνει τις 24 μονάδες, δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της Public Issue. Παράλληλα, παρατηρείται «βουτιά» στη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ καταλληλότερος για την πρωθυπουργία εμφανίζεται με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%. Την ίδια ώρα, η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το ποσοστό του 30%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ η επιλογή «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει 35%.

Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντά μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο. 

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες. 

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, το 89% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 61% θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας το οικονομικό, σχεδόν το 70% εμφανίζεται απαισιόδοξο για τους επόμενους μήνες, το 85% δηλώνει κατά του μνημονίου, το 66% θέλει το ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα και τέλος το 50% δηλώνει ότι μάλλον χρειάζονται εκλογές έναντι του 48% που δεν θέλει.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε όλη τη χώρα, σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω, που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, από τις 20 έως τις 27 Οκτωβρίου.