Δημοσκόπηση Public Issue: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Public Issue: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ μεγάλο προβάδισμα, που φτάνει τις 24 μονάδες, δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της Public Issue. Παράλληλα, παρατηρείται «βουτιά» στη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ καταλληλότερος για την πρωθυπουργία εμφανίζεται με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%. Την ίδια ώρα, η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το ποσοστό του 30%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ η επιλογή «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει 35%.

Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντά μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο. 

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες. 

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, το 89% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 61% θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας το οικονομικό, σχεδόν το 70% εμφανίζεται απαισιόδοξο για τους επόμενους μήνες, το 85% δηλώνει κατά του μνημονίου, το 66% θέλει το ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα και τέλος το 50% δηλώνει ότι μάλλον χρειάζονται εκλογές έναντι του 48% που δεν θέλει.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε όλη τη χώρα, σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω, που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, από τις 20 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο