Στη γραμμή Κατρούγκαλου κινήθηκαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών το σημερινό έγγραφο Ντάισελμπλουμ που φέρεται να «επαναφέρει το ασφαλιστικό στην ατζέντα του Eurogroup».

Το ασφαλιστικό, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο αρμόδιος υπουργός, έχει ολοκληρωθεί κατά την πρώτη αξιολόγηση και ως εκ τούτου «άνοιγμα του ασφαλιστικού» εκ νέου δεν υφίσταται», σημείωσαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών και διευκρίνιζαν με νόημα ότι το ασφαλιστικό δεν αποτελεί μέρος των θεμάτων της β' αξιολόγησης.

Εξάλλου, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές,  ουδέποτε, κατά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών την περασμένη εβδομάδα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

Αυτό που αποτελεί μέρος της β' αξιολόγησης, πρόσθεταν οι συγκεκριμένοι παράγοντες, είναι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, θέμα στο οποίο προφανώς αναφερόταν ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπογράμμισε ότι «το ασφαλιστικό έκλεισε με την πρώτη αξιολόγηση».

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», πρόσθεσε ο υπουργός, καθώς όπως είπε εκκρεμούν οι εκδόσεις αποφάσεων και εγκυκλίων.