current views are: 3

1 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση17:35

Στροφή Μητσοτάκη στα πραγματικά προβλήματα

«Τέλος με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, από σήμερα ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου», δήλωσε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Δημοσίευση 17:35’

«Τέλος με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, από σήμερα ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου», δήλωσε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

«Τέλος με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, από σήμερα ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου». Με τη φράση αυτή περιέγραφε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση του ΣτΕ.
 
Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η οδός Πειραιώς απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ, από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ξεκαθάριζαν πως για να συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: πρώτον, να καταργηθεί πλήρως ο νόμος Παππά και όχι απλά να αποσυρθεί όπως έλεγαν από την κυβέρνηση και δεύτερον, να υπάρξει συμφωνία στη βάση της πρότασης νόμου που κατέθεσε η ΝΔ και η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή.
 
Όπως τόνιζαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το βάρος θα πέσει πλέον στην καθημερινότητα των πολιτών, με τη ΝΔ να βάζει τα θέματα στην ατζέντα του πολιτικού διαλόγου κρατώντας πάνω στο τραπέζι και το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Αυτό άλλωστε βγήκε και από την χθεσινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Προκόπη Παυλόπουλο, κατά την οποία ναι μεν ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν ζήτησε εκλογές, καθώς ο ΠτΔ δεν μπορεί να τις προκαλέσει», του εξήγησε όμως γιατί αυτή τη στιγμή είναι αναγκαίες.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης τον κάλεσε επίσης να πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στους θεσμούς και τις «αήθεις επιθέσεις στη δικαιοσύνη». Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο και του είχε παρουσιάσει το νόμο με τον οποίο έγινε η διαδικασία αδειοδότησης που τελικά κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γεγονός τέθηκε εκ των πραγμάτων στη χθεσινή συζήτηση από τον κ. Μητσοτάκη.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, έδωσε ο ίδιος το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα του από σήμερα, με την παρουσία του στην παρουσίαση από τη Νίκη Κεραμέως και τον Χρήστο Κέλλα των γαλάζιων προτάσεων για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς ανθρωπίνων ιστών – οργάνων και μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, με αφορμή το γεγονός ότι η 1η Νοεμβρίου είναι η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.
 
Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να επικοινωνεί ο ίδιος τη Συμφωνία Αλήθειας προς τους πολίτες και στο πλαίσιο αυτό την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα περιοδεύσει στην Κρήτη, ενώ δεν θα σταματήσει και τις επαφές με ξένους αξιωματούχους, με τον πρέσβη των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας να βρίσκονται στην ατζέντα των συναντήσεων του προέδρου της ΝΔ.
 

 


σχετικα αρθρα