Είμαστε σε μία τροχιά σύγκλισης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, είπε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επιμένοντας στον αριθμό 4 για τα κανάλια. Επισήμανε πως μπορεί να συζητηθεί η γνώμη του ΕΣΡ, στη διαδικασία, να μην είναι μόνο αιτιολογημένη, αλλά και σύμφωνη. 

Ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στο Ε, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, εκτίμησε πως υπάρχουν στοιχεία σύγκλισης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Χαιρέτισε την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προτείνει ένα πρόσωπο για το προεδρείο του ΕΣΡ, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ήνυμα συναίνεση και στα υπόλοιπα κόμματα.

Ο υπουργός Επικρατείας υπερασπίστηκε την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα, τονίζοντας πως καλώς προτάθηκε. Όπως είπε κατάφερε και ίδιος ο Β. Πολύδωρας να αυξήσει το αισθημα ευθύνης για συναινετικές λύσεις. Χαρακτήρισε "κενό" το καθεστώς το τηλεοπτικών αδειών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις 

Σε ερώτηση για το θέμα του ανασχηματισμού απάντησε πως είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας πως υπάρχουν δύο σταθμοί το επόμενο διάστημα, το ΕΣΡ και η αξιολόγηση. 

Για το ταξίδι στη Βενεζουέλα επανέλαβε πως ήταν για διερεύνηση της κατάστασης στα κρατικά σούπερ μάρκετ. Οπως είπε, τότε, η Βενεζουέλα ήταν μια χώρα που είχε ανακαλύψει και νέα κοιτάσματα πετρελαίου, ήταν σε καλύτερη κατάσταση.