ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρτεμίου για ταξίδι στην Βενεζουέλα: Με τον Παππά πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2016, 08:08 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2016, 08:04
Αρτεμίου για ταξίδι στην Βενεζουέλα: Με τον Παππά πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε
Facebook Twitter Whatsapp

O Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου διαψεύδει εκ νέου τον υπουργό της Επικρατείας, Νίκο Παππά, λέγοντας ότι πήγαν στη Βενεζουέλα για να κλείσουν συμφωνίες με εταιρείες που θα πουλούσαν αντζούγιες, φασολάκια και λάδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαψεύδει εκ νέου τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου για το ταξίδι στη Βενεζουέλα. 

Ο Κύπριος δικηγόρος, έμπειρος σε θέματα διαχείρισης offshore εταιρειών, σε δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο ξεκαθάρισε πως το ταξίδι στη Βενεζουέλα  με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά δεν έγινε για αγορά προϊόντων, αλλά για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ελληνικές και κυπριακές εταιρείες να πουλήσουν στη Βενεζουέλα τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες» 

Ο κ. Παππάς, μετά τις δηλώσεις του ότι πήγε στη Βενεζουέλα για τη διερεύνηση αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ, που προκάλεσε ακόμη και ειρωνικά σχόλια από την αντιπολίτευση, χθες δήλωσε (Epsilon) ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα οργανώθηκε μαζί με το κόμμα του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο χαρακτήρισε «αδελφό κόμμα», για να συναφθούν συμφωνίες, μεταξύ άλλων, και στον τομέα του πετρελαίου, χωρίς όμως τελικά να προκύψει καμία συμφωνία.

Ωστόσο, ο κ. Παππάς αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια ήταν η σχέση του με τον Αρτέμη Αρτεμίου και με τους εκπροσώπους των Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους βρέθηκε στο Καράκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Αρτεμίου «είναι αρμόδιος ποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες θέλει να αποκαλύψει και ποιες όχι».

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς ενώ μία ημέρα πριν στον ραδιοφωνικό σταθμό Real έλεγε ότι πήγε για να διερευνήσει τις δυνατότητες αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας, χθες άλλαξε στάση και είπε ότι πήγε στο Καράκας για να εξετάσει εάν μπορεί η κυβέρνηση του Μαδούρο να αγοράσει ελληνικά προϊόντα, αλλά τελικά δεν προέκυψε συμφωνία και αυτό ήταν μόνο μία από τις πτυχές του ταξιδιού.

Ο ίδιος όμως είπε ότι εκτός από τα αγροτικά προϊόντα στο ταξίδι «που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας» εξεταζόταν εάν μπορούν να γίνουν ξένες επενδύσεις και στον τομέα των κοιτασμάτων πετρελαίου, «επειδή έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην εξουσία».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο συμμετείχε στην αποστολή ο Κύπριος δικηγόρος των offshore και των Panama Papers Αρτέμης Αρτεμίου ο κ. Παππάς απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «αρμόδιος να αποκαλύψει το λόγο της παρουσίας του είναι ο ίδιος εάν κρίνει ότι μπορεί από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».

Σε σχέση με τις καταγγελίες για χρηματοδοτήσεις κομμάτων της Αριστεράς της Ευρώπης από το καθεστώς Τσάβες όπως έχει συμβεί στην Ισπανία με τους Podemos, ο κ. Παππάς είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδελφό κόμμα με το κυβερνών της Βενεζουέλας» και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εξωτερική χρηματοδότηση «παρά μόνο με τη Siemens σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».