«Η Ελλάδα είναι ένα brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ σωστά» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο «σχολείο τουρισμού» στην Καλαμάτα.

«Όλα τα μικρά σημαντικά πράγματα σ’ αυτή τη χώρα –όπως και τα μεγάλα σημαντικά– ξεκινούν όταν κάποιοι πιστέψουν και πουν: γίνεται», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «μπορεί να γίνει το κελάρι και το μποστάνι της Ευρώπης, κερδίζοντας το έδαφος για τη μετα-μνημόνιο εποχή και την ανάπτυξη». Η επίσκεψη που έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο «σχολείο τουρισμού» στην Καλαμάτα, έγινε για να μιλήσει σε άτομα που δραστηριοποιούνται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η Πελοπόννησος φέτος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του «Lonely Planet» με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

«Κάνετε λάθος αν πιστεύετε ότι αυτό το brand είναι στα χέρια μόνο πολιτικών. Δεν είναι καν στα χέρια μόνο των ξενοδόχων. Είναι στα δικά σας χέρια. Οι άνθρωποι, μαζί με τη γη και τις θάλασσές μας, ήταν πάντα το μεγάλο μας πλεονέκτημα», δήλωσε και συμπλήρωσε: Την Ελλάδα «δεν θα την σώσουν τα δανεικά. Την Ελλάδα θα την σώσουν οι άνθρωποί της, το χώμα, ο ήλιος, η θάλασσα. Εμείς που μπορούμε να γίνουμε το κελάρι και το μποστάνι της Ευρώπης. Γιατί ο κόσμος δεν έρχεται σε μια χώρα μόνο για τον ήλιο, έρχεται και για το καλό φαγητό, έρχεται για τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό».

Τέλος, αναφερόμενος στο «σχολείο τουρισμού», ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι βασίζεται στην εθελοντική μη κερδοσκοπική δράση, στο μεράκι και τη δημιουργική τρέλα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων και στόχος του είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στο χώρο του Τουρισμού και του Επισιτισμού. Μπορεί να προσφέρει και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση, με στόχο να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθούν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις νέες εξελίξεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.