Απάντηση στην οικονομική κρίση και στην κρίση Δημοκρατίας, με τη Συμφωνία Αλήθειας θα δώσει στην κυβέρνηση η ΝΔ, μέσω περιοδειών σε όλη τη χώρα, όπως προανήγγειλαν στο newpost.gr, στελέχη της οδού Πειραιώς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες o Κυριάκος Μητσοτάκης που την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα επισκεφθεί την Κρήτη, όπου στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιήσει και κεντρική ομιλία το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου, θα χρησιμοποιεί στις δημόσιες τοποθετήσεις του τον όρο «εθνική αναγέννηση».

«Η πατρίδα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας. Στα τραγικά αδιέξοδα που η ίδια οδηγεί τη χώρα, η κυβέρνηση απαντά με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική αναγέννηση», αναμένεται να πει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο ίδιος θα προσθέτει στις ομιλίες του, πως «μόνο η κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές».

Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική της οδού Πειραιώς θα επικεντρωθεί στα «παραγωγικά κύτταρα της κοινωνίας», όπως σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα συναντάται με τους εκπροσώπους των Λιανεμπόρων και αύριο με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς. Οδοιπορικό στην Αττική θα ξεκινήσουν και κλιμάκια της ΝΔ αποτελούμενα από βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, στελέχη κεντρικών οργάνων και τοπικών οργανώσεων.

Με βάση το σχεδιασμό που υπάρχει, τα γαλάζια στελέχη θα επισκεφθούν καινοτόμες βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις, Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. και ερευνητικά Ιδρύματα, επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, δομές του Δημοσίου, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλει να ενισχύσει και τις σχέσεις εμπιστοσύνης του κόμματός του με τους αξιωματούχους και τις κυβερνήσεις ξένων χωρών, καθώς εκτιμάται ότι οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας θα είναι ραγδαίες. Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει επίσης σήμερα τον πρέσβη των Η.Π.Α Geoffrey Pyatt και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov, ενώ χθες συνάντησε ακόμη έναν διπλωμάτη, τον πρέσβη της Νορβηγίας κ. Jørn EugeneGjelstad.

Στην οδό Πειραιώς στηρίζουν την εκτίμησή τους για εξελίξεις άμεσα, τόσο στις τελευταίες μετρήσεις, όπου η ΝΔ έχει φθάσει να προηγείται ακόμη και 24 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και 9 στους 10 εμφανίζονται να εκτιμούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, όσο και στο γεγονός ότι η εμπειρία διεθνώς αλλά κυρίως στην Ελλάδα δείχνει πως όταν υπάρχει απόκλιση μεταξύ Βουλής και αποδοχής στην κοινή γνώμη οι εκλογές βρίσκονται προ των θυρών.