"Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν οι αναφορές για απαιτήσεις των δανειστών τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για δραστική περικοπή κοινωνικών επιδομάτων", υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε ανακοίνωση της, με αφορμή  τις απαιτήσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό και την περικοπή κοινωνικών επιδομάτων, σημειώνει: "Οι εταίροι και δανειστές μας οφείλουν επιτέλους να κατανοήσουν ότι οι αντοχές των συνταξιούχων έχουν εξαντληθεί και ότι είναι απαράδεκτο να προβάλλονται απόψεις μοιράσματος της φτώχειας του τύπου "πάρτε τα από τους φτωχούς για να τα δώσετε στους ακόμη φτωχότερους". Αυτές οι ακραίες απόψεις αν συνεχίσουν να κυριαρχούν στα όργανα της Ε.Ε., ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στην ακροδεξιά".

Η Δημοκρατική συμπαράταξη επισημαίνει: "Δυστυχώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι για μια ακόμη φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Ανήμποροί και ανίκανοι να διαπραγματευθούν, δεν μπορούν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των μη προνομιούχων πολιτών.Ο κ. Κατρούγκαλος αρκείται στο να ψεύδεται ασύστολα και να κοροϊδεύει τους συνταξιούχους, ενώ οι συναρμόδιοι Υπουργοί εμφανίζονται να αποδέχονται να χρηματοδοτηθεί το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα μόνο από τις περικοπές άλλων κοινωνικού χαρακτήρα επιδομάτων, που αφορούν και πάλι τους οικονομικά αδύναμους Έλληνες.Ο κατήφορος δεν μπορεί να συνεχισθεί.