''Καρφί'' στην κυβέρνηση ρίχνει, εκ νέου, το Ποτάμι για τις σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι ''δεν είναι δυνατόν η τύχη μιας εκλεγμένης κυβέρνησης να εξαρτάται από την ευλογία του Αρχιεπίσκοπου''.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος: ''Η επιβεβαίωση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι ο κ. Καμμένος του είχε υποσχεθεί κλαίγοντας ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν του το ζητούσε, δεν περιποιεί τιμή ούτε για την κυβέρνηση ούτε βέβαια για την εκκλησία. Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατία η τύχη μιας εκλεγμένης κυβέρνησης να εξαρτάται από την ευλογία του Αρχιεπισκόπου και κάποιοι μάλιστα να υπερηφανεύονται γι’ αυτό''.

Την ίδια στιγμή, το Ποτάμι αναφέρεται και στην επίθεση του Μακαριώτατου στον υπουργού Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι ''δεν είναι δείγμα μια ανεκτικής και σύγχρονης εκκλησίας''

Σε ό,τι αφορά τώρα τη δημόσια επίθεση του Αρχιεπισκόπου στον υπουργό Παιδείας θα επιμείνουμε σε αυτό που και στη Βουλή είπαμε. Ο κ. Φίλης έχει τεράστιες ευθύνες για τις επιλογές του στην παιδεία, όμως οι απαξιωτικές προσωπικές επιθέσεις ιεραρχών εναντίων όλων όσοι διαφωνούν μαζί τους δεν είναι δείγμα μιας ανεκτικής και σύγχρονης εκκλησίας.