Την εκτίμηση ότι μέχρι τον Ιανουάριο, το αργότερο έως την Άνοιξη, θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις και θα προκηρυχθούν εκλογές, έκανε ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας παράλληλα πως αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως βλέπει εκλογές μέχρι τον Ιανουάριο, «γιατί τα εργασιακά και το ασφαλιστικό θα είναι πολύ βαριά για την πλάτη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως επανέλαβε, δεν θα στηρίξει την παρούσα κυβέρνηση, παρά μόνο μια οικουμενική κυβέρνηση, η οποία αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση, ενώ τόνισε πως «οι εγωισμοί Τσίπρα - Μητσοτάκη εμποδίζουν τον σχηματισμό οικουμενικής».

«Η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική Σαμαρά, φορτώνει φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και υπογράμμισε ότι «χρειάζονται πιο γενναία μέτρα, για να πληγούν οι βολεμένοι και οι πλούσιοι».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στον ΣΚΑΪ για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε:

Αξία θα έχει να καταλήξουμε κάπου. Αν θέλει η κυβέρνηση να μείνει στην εξουσία, πρέπει να συμφωνήσει με τη ΝΔ για τις άδειες, να πάρει πίσω ολόκληρο τον νόμο Παππά πίσω και να ψηφίσει το πρόσωπο που προτείνει η ΝΔ για το ΕΣΡ

«Αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά, δεν ψηφίζουμε για τη συγκρότηση του ΕΣΡ», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «ανάγει το θέμα του ΕΣΡ σε μεγάλο, για να υποβιβάσει άλλα σημαντικά ζητήματα». 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν τολμά να πειράξει τις βολεμένες κατηγορίες συμπολιτών μας» και «δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια».

«Να κόψουμε τις συντάξεις των πλουσίων κ τις τριπλές συντάξεις», πρότεινε και τόνισε πως «καμία σύνταξη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ».

«Δεν φταίει για όλα ο Τσίπρας, έχει ευθύνη μόνο για τον τελευταίο χρόνο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πτώχευσαν τη χώρα», είπε ακόμα ο Βασίλης Λεβέντης