ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα παραίτηση στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Αποχώρησε και ο Βασίλης Παπαδόπουλος

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2016, 12:11 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2016, 14:01
Νέα παραίτηση στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Αποχώρησε και ο Βασίλης Παπαδόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπέβαλε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, λίγο καιρό μετά την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη.

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπέβαλε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, λίγο καιρό μετά την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο. 

Την παραίτηση αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η οποία ανέφερε πως στην επιστολή του κάνει λόγο για «διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού» στα ελληνικά νησιά και για «ζητήματα προστασίας των προσφύγων». Μάλιστα, ήταν η τρίτη κατά σειρά παραίτηση που υπέβαλε μέσα σε διάστημα επτά μηνών!

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος υπέβαλε την πρώτη του παραίτηση στις 20 Μαρτίου 2016 και μάλιστα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τη δεύτερη στις 17 Ιουνίου στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και την τρίτη, η οποία και έγινε τελικά δεκτή, στις 26 Οκτωβρίου στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, στην επιστολή παραίτησης, αρχίζει επικαλούμενος τη διαφωνία του ως προς «την εμμονή στη συνέχιση της απαρέγκλιτης εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία εγείρει ζητήματα τόσο από απόψεως Διεθνούς Δικαίου προστασίας των προσφύγων όσο και από απόψεως συνεπειών στα νησιά, ιδίως του Β. Αιγαίου, με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι νομικός και υπήρξε μέλος της Ομάδας Δικηγόρων που επί πολλά χρόνια συμπαρίσταται σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Κικίλιας: Εγκαταλείπουν το σκάφος λίγο πριν βουλιάξει

«Εγκαταλείπουν το σκάφος της επικίνδυνης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λίγο πριν αυτό βουλιάξει», σημειώνει ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλη Παπαδόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως «ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, υπέβαλε - για τρίτη φορά - την παραίτησή του στον πρωθυπουργό (οι προηγούμενες δύο δεν έγιναν αποδεκτές), επικαλούμενος κακοδιαχείριση και σοβαρές αδυναμίες στο χειρισμό του μεταναστευτικού -προσφυγικού ζητήματος» και προσθέτει:

Τον δρόμο είχε δείξει πρώτος ο Οδυσσέας Βουδούρης, με την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, καταγγέλοντας ατασθαλίες και υπερκοστολογήσεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών. Καταγγελίες οι οποίες δεν απαντήθηκαν ποτέ.

«Κατηγορούν ο ένας τον άλλο, παραδεχόμενοι την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κρισιμότητα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Επιλέγουν να εγκαταλείψουν το σκάφος της επικίνδυνης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λίγο πριν αυτό βουλιάξει. Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν και τη χώρα», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.