«Η Ελλάδα αποτελεί τη γέφυρα της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη.Την φυσική πύλη εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ανατολή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ευρω-αραβικής συνόδου. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη διενέργειας εκλογών, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ πλησιάζει».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ως αντιπολίτευση υπονόμευε κάθε αλλαγή και ως κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις».

«Η κοινωνία κουράστηκε από τα ψέματα, τον λαϊκισμό και την εξαπάτηση. Έχει ανάγκη από τη συμφωνία αλήθειας, ώστε να επιστρέψει στην κανονικότητα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε «η ΝΔ επιμένει για εκλογές όχι από υπέρμετρη προσωπική φιλοδοξία, αλλά γιατί η Ελλάδα χρειάζεται νέα, αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση». 

«Οι ενδείξεις δείχνουν ότι δεν θα είναι και τόσο μελλοντική η κυβέρνηση ΝΔ. Πλησιάζει. Είμαστε έτοιμοι», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους επενδυτές να έρθουν στη χώρα και σημείωσε πως «οι ανάγκες της χώρας σε επενδύσεις είναι πάνω από 100 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία». «Εμείς ξέρουμε πώς θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μια χώρα φιλική προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις», είπε και συνέχισε:

Η Ελλάδα επί των ημερών μας θα είναι αξιόπιστος συνομιλητής με την διεθνή επενδυτική κοινότητα

«Έχουμε τις δυνατότητες ως χώρα να μπούμε στον κύκλο της ανάπτυξης υπό προϋποθέσεις», υπογράμμισε και εξήγησε ότι «υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα, γιατί πολλοί κάτοικοι της Μέσης Ανατολής θα επιθυμούσαν μια κατοικία στη χώρα μας. Ο τουρισμός είναι η κύρια ατμομηχανή της οικονομίας. Στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά τις καθυστερήσεις, σοβαρό πρόγραμμα επενδύσεων, ενώ υπάρχουν σημαντικές προοπτικές και στην ενέργεια και στον αγροδιατροφικό τομέα και στις ιχθυοκαλλιέργειες». 

«Λείπει μια αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις κυβέρνηση, που θα μιλάει τη γλώσσα των επενδυτών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί. Το τρίτο μνημόνιο δεσμεύει τις κυβερνητικές επιλογές μέχρι το 2018. Λάθος το μείγμα πολιτικής, αυξάνει φόρους αντί να περιορίζει τις δαπάνες. Χρειαζόμαστε συνολικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων».