Την πεποίθησή του πως στην ερχόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα βρεθεί ο τρόπος για να υπάρξει συναίνεση που θα οδηγήσει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

 «Τον τρόπο θα το βρούμε και πιστεύω και τη Δευτέρα με ταχύτατο ρυθμό με ένα πριμοδοτημένο ΕΣΡ να προχωρήσει η Βουλή στη διαδικασία που θα φέρει αποτέλεσμα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Σώματος

Ο πρόεδρος της Βουλής, χαρακτήρισε «ατόπημα» ορισμένων δυνάμεων (φωτογραφίζοντας τη ΝΔ) ότι δεν προσέτρεξαν να συμφωνήσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ, σημειώνοντας πως η ύπαρξή του είναι ανεξάρτητα από την αντιπαράθεση για τις κινήσεις του υπουργού. «Όλα αυτά θα μπορούσαν υπάρξουν λειτουργούντως ενός ΕΣΡ», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Δεν υπάρχει ούτε φύλλο συκής! Θα πρέπει να προχωρήσουμε! Το σήμα που δόθηκε ότι θα προχωρήσει το πολιτικό σύστημα έξω από λογικές υποταγής σε επιχειρηματικά συμφέροντα και έξω από λογικές να αποφασίζουν οι δικαστές για τη πολιτική. Μην πριονίζουμε το κλαρί που καθόμαστε όλοι πάνω! Τις ευθύνες και τις αποφάσεις θα τις πάρουμε εμεί και θα υπάρξει αρμονική συνεργασία με το ΕΣΡ.

Ταυτόχρονα, σε μια κίνηση στήριξης του υπουργού Νίκου Παππά δήλωσε πως πιστεύει ότι οι τηλεοπτικές άδειες δεν θα έπρεπε να είναι τέσσερις αλλά τρεις.  «Εγώ σας λέω ότι πρέπει να είναι τρεις άδειες! Γιατί έτσι έλεγαν όλα τα ντοκουμέντα. Τελικά μπορεί να είναι παραπάνω, να γνωμοδοτήσει και να έχει τελική απόφαση το ΕΣΡ αλλά τα κόμματα, το υπουργείο, στο δημόσιο διάλογο έχουμε άποψη!», σημείωσε με νόημα και εξήγησε πως κατά την άποψή του δεν μπορούν να ζήσουν δέκα κανάλια από τη λειτουργία της αγοράς.