Για σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν εξέλθει της υπηρεσίας μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού κάνουν λόγο 37 βουλευτές της ΝΔ.

Σε σχετική ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών επισημαίνουν ότι πέντε μήνες μετά την ψήφιση του ν. 4387/2016 και λόγω του αντιφατικού, ασαφούς και κυρίως ανερμήνευτου περιεχομένου των νέων διατάξεων, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αδυνατούν να προβούν στην έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων.

Αυτό, υπογραμμίζουν, έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης οι οικογένειές τους ενώ όσοι υπηρετούν ακόμη δεν γνωρίζουν με ποιο καθεστώς θα αποχωρήσουν και, κυρίως, με ποιες διατάξεις και με ποιον τρόπο θα υπολογιστεί η σύνταξή τους.

Οι 37 βουλευτές, με επικεφαλής τους συντονιστές των αρμόδιων τομέων, Δ. Κυριαζίδη και Αθ. Δαβάκη, ζητούν από την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα που, όπως τονίζουν, «η ίδια δημιούργησε», επιδεικνύοντας τον δέοντα σεβασμό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.