current views are: 6

3 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση17:25

Κατρούγκαλος: Κάθομαι σε ηλεκτρική καρέκλα, ο Τσίπρας θα αποφασίσει που θα με βάλει

«Στρατιώτης» της κυβέρνησης Τσίπρα δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι θα πάει όπου του ζητήσει ο πρωθυπουργός στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Δημοσίευση 17:25’

«Στρατιώτης» της κυβέρνησης Τσίπρα δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι θα πάει όπου του ζητήσει ο πρωθυπουργός στον επικείμενο ανασχηματισμό.

«Στρατιώτης» της κυβέρνησης Τσίπρα δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι θα πάει όπου του ζητήσει ο πρωθυπουργός στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Την ίδια ώρα, και ενώ οι συνταξιούχοι βρίσκονται επί ποδός καθώς ήδη τις επικουρικές να εξανεμίζονται και πολλοί διαμαρτύρονται ότι άλλο ποσό έγραφε η επιστολή που έλαβαν απ’ αυτό που είδαν στο ATM ο υπουργός Εργασίας τους στέλνει στα ταμεία τους για διευκρινίσεις και τυχόν λάθη, επαναλαμβάνοντας ότι «μόνο το 10% των επικουρικών έχει δεχθεί μειώσεις».

Παράλληλα, μιλώντας στον Real Fm 97,8, επανέλαβε τη δέσμευση ότι «δεν θα κάνουμε άλλες μειώσεις ακριβώς επειδή ξέρουμε ότι δεν μπορούν να ανεχθούν άλλες μειώσεις οι συνταξιούχοι». «Δεν είναι σαν τον γάιδαρο του Χότζα οι συνταξιούχοι», σχολίασε.

Από την άλλη παραδέχθηκε ότι «όποιος συνταξιούχος έχει χάσει έστω και μισό ευρώ έχει δίκιο να φωνάζει», αλλά εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών.

Επίσης επανέλαβε ότι «δεν μπορούν να συγκριθούν οι νέες συντάξεις με τις παλιές αλλά για όσους παίρνουν μέχρι 1.000 ευρώ μισθό, που αφορά και το 80% του πληθυσμού, η σύνταξη με το νέο σύστημα θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι με το παλιό».

Σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία και αποτέλεσαν αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης, όπου και αποφασίστηκε να υπάρξουν περικοπές όπου υπάρχουν επικαλύψεις, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα».

«Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Όταν μιλάμε για πρόνοια μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους, αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη δεν είναι αυτός ο σκοπός της πρόνοιας».

Ερωτηθείς για το ποια επιδόματα κινδυνεύουν ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «προσπαθούμε να δούμε εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα επίδομα, δεν θα πω ποιο είναι,  που το εισοδηματικό του κριτήριο είναι 30.000 ευρώ το χρόνο. 30.000 ευρώ το χρόνο οικογενειακό εισόδημα έχουν πια τα ανώτερα μεσαία στρώματα».

«Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι  θα πάρουμε ως κριτήριο το που θα δίνουμε τα επιδόματα το πολύ χαμηλό επίπεδο που είναι για το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα το πάρουν όχι οι φτωχοί αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την παραμονή του στο υπουργείο Εργασίας ενόψει του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού και είπε ότι σαφέστατα κάθεται σε ηλεκτρική καρέκλα.

«Θεωρώ ότι υπηρετώ μία συλλογική προσπάθεια, ο κ. Τσίπρας έχει μεγαλύτερη εποπτεία από εμένα, όπου νομίζει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να είμαι χρήσιμος. Όπου νομίζει ο Πρωθυπουργός εγώ δεν έχω βάλει κανέναν όρο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ό,τι μου έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός μέχρι τώρα, να φύγω από την Ευρωβουλή και να πάω στο υπουργείο Εσωτερικών, να φύγω από το υπουργείο Εσωτερικών και να πάω στο υπουργείο Εργασίας, έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Θεωρώ τον εαυτό μου στρατιώτη».

«Είμαι απόλυτα υπερήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο λόγος για τον οποίον έχω τη συνείδηση μου ήσυχη είναι ότι καθόμουν σε μία ηλεκτρική καρέκλα και μπόρεσα να εξουδετερώσω τα χιλιάδες βολτ που περνούσαν μέσα από αυτή προχωρώντας σε μία μεταρρύθμιση που είναι αντίθετη στο γενικό ρεύμα των μεταρρυθμίσεων των ασφαλιστικών στην Ευρώπη. Δεν λέω ότι δίνουμε υψηλές συντάξεις, δίνουμε πολύ χαμηλές αλλά είναι αυτές που αντέχει η οικονομία»

 


σχετικα αρθρα