Η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Και αυτό γιατί, οι όροι που βάζει η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πληρούνται. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, η ΝΔ επιμένει στην άποψη να αποσυρθεί εντελώς ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, για αυτό τον λόγο εξάλλου τοποθετήθηκε κατά των τροπολογιών – βελτιώσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή και που ενισχύουν τον ρόλο του ΕΣΡ στη διενέργεια του διαγωνισμού. Στην ΝΔ εκτιμούν πως οι τροπολογίες αυτές συνιστούν έναν… στενό κορσέ ο οποίος βάζει το πλαίσιο για το που θα κινηθεί το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το καινούργιο στοιχείο που προκύπτει, είναι πως η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο ζητεί την απόσυρση του νόμου Παππά, αλλά θέλει και να μην υπάρξει πλειοψηφία μελών στο νέο ΕΣΡ που θα ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να υπάρχει μία ισορροπία στη σύνθεση του νέου Συμβουλίου.

Κατά τα άλλα, ο δημοσιογράφος εκτίμησε πως η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή φέρνει νωρίτερα και τον ανασχηματισμό. Και αυτό γιατί με δεδομένη την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να περιμένει τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την προσεχή Δευτέρα για να προχωρήσει σε ανακοινώσεις