Μαχαίρια βγήκαν ανάμεσα στον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και τον Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του πρώτου στο τελευταίο του βιβλίο για τον πρώην υπουργό Οικονομικών. 

Ο Πιερ Μοσκοβισί αποκάλεσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αχαλίνωτο νάρκισσο που κανιβάλιζε τις συζητήσεις και εκείνος τον ευχαριστεί μέσω twitter για το μίσος του, επειδή δεν υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο. 

Ο Γιάννης Βαρουφάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

 

Nα σημειωθεί ότι ο Πιερ Μοσκοβισί στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Αν είναι μεσάνυχτα στον αιώνα» , όπως αναφέρει η "Καθημερινή", "στολίζει" τον πρώην υπουργό Οικονομικών κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που αντιπαθούσε τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και αρνούνταν κάθε διαπραγμάτευση κάνοντας την Ελλάδα να χάσει έξι πολύτιμους μήνες με αποτέλεσμα όλοι οι υπουργοί να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Περιγράφοντας τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο κ. Μοσκοβισί γράφει χαρακτηριστικά :

«Για να χώσει το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή, ο κ. Τσίπρας διορίζει τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών. Με τον ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ετερόδοξο λόγο του, με την εξεζητημένη εμφάνισή του, με τη φρενήρη ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις. Έφερε έτσι επί σκηνής την πολιτική του αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη -σχεδόν σωματική, όπως μπορώ να την επιβεβαιώσω- αντιπάθειά του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών, αρνούμενος κάθε διαπραγμάτευση, βγάζοντας νοκ άουτ κάθε του ακροατήριο με ατελείωτες και γεμάτες περιφρόνηση επαναληπτικές ομιλίες, προκαλώντας την απελπισία αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων του».