"Στην κυβέρνηση προσπαθούν να ανασχηματιστούν τη μετριότητα και τη μιζέρια", λένε στη ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, να δίνει βάρος στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και στα παραγωγικά κύτταρα της κοινωνίας, που μπορούν να συμβάλλουν και με τις δικές τους δυνάμεις στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ το πρωί συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών προκειμένου να ακούσει τις θέσεις τους, ενώ τους παρουσίασε και ο ίδιος τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στη δική του Συμφωνία Αλήθειας.

Σχετικά με τον ανασχηματισμό, το στίγμα της ΝΔ δόθηκε τόσο από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος έγραψε στο twitter:

"Ανασχηματισμός ματαιότητας. Όλα πια έχουν πάρει το δρόμο τους. Προς την έξοδο".

Όσο και από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, που μιλώντας στο Star δήλωσε πως ότι έχει να κάνει με τη σημερινή κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, "δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά είναι ζήτημα πολιτικής, που έχει οδηγήσει την Ελλάδα, να μοιάζει σήμερα μια ρημαγμένη χώρα".