Αυτοκριτική έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην Βουλή καθώς στο πλαίσιο επερώτησης για το ασφαλιστικό παραδέχθηκε ότι «oι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται.Τα δικά μας μέτρα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Εργασίας έχει προβεί σε τέτοιες δηλώσεις καθώς πριν από λίγο καιρό είχε προτρέψει τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους για να ενισχυθούν οι θέσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά. «Κάθε άνθρωπος που βγαίνει στους δρόμους να διεκδικήσει τα δικαιώματά του θεωρώ ότι είναι κέρδος. Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να ενισχυθούν οι θέσεις μας και για τα εργασιακά» είχε σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Απευθυνόμενος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέθεσε την επερώτηση είπε: «Δεν ντραπήκατε να την καταθέσετε την ερώτηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη για την δημιουργία των δομικών αιτιών της κρίσης» και πρόσθεσε: «Κλέψατε 44 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων. Στα 1,1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνέπειες του δικού μας νόμου και στα 698 εκατ. ευρώ οι μετέπειτα παρεμβάσεις στο νόμο».

Στην συνέχεια επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν την περίοδο 2010-2015 επέφεραν πολλαπλάσιο πλήγμα στους συνταξιούχους χωρίς μάλιστα να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ταμείων.