Την άποψη ότι η τυχόν κατάρρευση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας θα προκαλέσει χάος διατύπωσε σήμερα στο Πρακτορείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή:

Αν πάρεις μαζικά τους πρόσφυγες από τα νησιά, που είναι ένα λογικό επιχείρημα, θα καταρρεύσει η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας, θα αρχίσει η ροή και η κατάρρευση της Συμφωνίας αυτή τη στιγμή θα οδηγήσει στο χάος. 

Ο κ. Σεβαστάκης αναγνώρισε ότι η εν λόγω συμφωνία είναι δύσκολη και προβληματική,σημείωσε ότι από την ελληνική πλευρά γίνονται προσπάθειες πίεσης της Ε.Ε., αλλά το θέμα του προσφυγικού δεν είναι εύκολο στην αντιμετώπιση του.

"Στο προσφυγικό "παρκάρει" ο καθένας τη λύπη του για το προσωπικό του πρόβλημα, για τη δική του μείωση της σύνταξης. Το προσφυγικό μορφοποιεί, ανακεφαλαιώνει όλη την κοινωνική δυσανεξία και έτσι πρέπει να το δούμε. Δηλαδή, όχι μόνο σαν ένα πρόβλημα μηχανικής, έρχονται πολλοί πιέζουν τις τοπικές κοινωνίες δεν ξέρω τι, αλλά σαν ένα βαθύ πρόβλημα διαχείρισης της κρίσης στο εσωτερικό της χώρας, έτσι πρέπει να το δούμε", επισήμανε.

Σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης για ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων ο κ. Σεβαστάκης είπε ότι "το βίωμα της απομείωσης του προσωπικού εισοδήματος είναι ένα πάρα πολύ σκληρό βίωμα" και πρόσθεσε ότι μέσα από το Μνημόνιο γίνεται προσπάθεια αναζήτησης ορισμένων πολιτικών που θα βελτιώνουν κάποια πράγματα.

Ως προς το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ τόνισε ότι "το κεφάλαιο αυτό θα έπρεπε να κλείσει τη Δευτέρα με τη συγκρότηση του". Είπε ακόμη ότι έχουν γίνει βήματα και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κάποια βήματα και από το Ποτάμι και θα πρέπει να υπάρξουν κώδικες στοιχειώδους εμπιστοσύνης και στοιχειώδους συμβιβαστικής λογικής.