«Η φορολόγηση κοστίζει 5.000 ευρώ τον χρόνο σε κάθε νοικοκυριό, και τα προβλήματα λύνονται με μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, με εκλογές, με αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πορείας του τόπου. Γι' αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές. Κάθε ημέρα που η Κυβέρνηση παραμένει κάνει κακό στο έθνος, κάνει κακό ξεχωριστά σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα».  Αυτό τόνισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Live U» και στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».

Και πρόσθεσε: «Όλες αυτές οι συζητήσεις γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο όπου η Ελλάδας μοιάζει με ρημαγμένη χώρα. Υπάρχει μια δογματική υπερφορολόγηση των πολιτών, μια δογματική υπερφορολόγηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που πλήττει και τις επενδύσεις και τη μέση ελληνική οικογένεια. Η κατάσταση σε όλους τους τομείς, όπως στην Υγεία,  είναι πάρα πολύ κακή. Όλα αυτά δεν λύνονται με ανασχηματισμό. Τα θαύματα κρατάνε τρεις ημέρες. “Θα αλλάξει ο Μανωλιός θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς”».

«Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «ως υπεύθυνος ηγέτης παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση, δίνοντας και το εναλλακτικό μας πλαίσιο, που είναι η Συμφωνία Αλήθειας και ο οδικός χάρτης εξόδου της χώρας από την κρίση». 

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, μίλησε για «έναν αποτυχημένο Υπουργό καναλάρχη, τον κ. Παππά, ο οποίος πριν από ένα μήνα απειλούσε να κλείσει τα κανάλια που δεν είχαν πάρει άδεια και αν δεν είχαν κινητοποιηθεί η Νέα Δημοκρατία, τα άλλα κόμματα, και η κοινωνία των πολιτών, δεν θα ήμασταν εδώ». «Πως μπορεί», πρόσθεσε «να συμφωνήσεις με έναν ο οποίος επιχειρεί με τρόπο ο οποίος είναι περίεργος, να πάρει τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ.; Για να  έρθει μετά να εφαρμόσει το νόμο του; Αυτό μας είπε ο κ. Παππάς εμμένοντας τον αριθμό 4, ενώ ο κ. Βούτσης μίλησε για 3». 

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης επανέλαβε: «Όσο δεν καταργείται ο νόμος Παππά, ο αντισυνταγματικός και αντιδημοκρατικός, δεν πρόκειται η Νέα Δημοκρατία να συμφωνήσει στη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ.».