Με διάθεση αυτοκριτικής ως προς τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ δανείστηκε επί σειρά ετών, φτάνοντας σήμερα στο να χωρά το ποσό των 190 εκατ. ευρώ, εμφανίστηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο Παναγιώτης Σαλαγιάννης

Ο γενικός διευθυντής του κόμματος, διευκρίνισε ωστόσο πως ήδη το κόμμα έχει μειώσει τις δαπάνες του κατά 96%, σημειώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έσπασε το ταμπού των οικονομικών του και πήρε δύσκολες αποφάσεις, έκανε έμπρακτα την αυτοκριτική του και περιόρισε με δραματικό τρόπο τις δαπάνες του».

Σε ότι αφορά δε το συνολικό ύψος των οφειλών, σημείωσε πως τις αναγνωρίζει και βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση με τις τράπεζες για την αποπληρωμή τους.

Ωστόσο, οι βουλευτές της πλειοψηφίας επέμειναν πως με το πλαίσιο που υπάρχει το χρέος δεν θα μπορούσε να αποπληρωθεί ούτε σε 400 χρόνια. «Είμαστε στο μάτι του κυκλώνα αυτή τη περίοδο και κυρίως το τι θα παίρνει το κόμμα από το κράτος και ποια θα είναι η δύναμη του κόμματος.  Και τώρα που μιλάμε ενώ άλλαξε ο νόμος, το κράτος δίνει τα μισά των μισών χρημάτων που οφείλει στα κόμματα. Φιλοδοξούμε και προσδοκούμε να πάμε πολύ καλύτερα για να μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερα ποσοστά», απάντησε σχετικά ο κ. Σαλαγιάννης, προσθέτοντας πως στόχος του κόμματος είναι να βρει τον τρόπο να εισπράξει δώσει 1 ευρώ το κάθε του μέλος. «Τώρα δεν υπάρχει η απάντηση, θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο, εφόρου ζωής είμαστε όμηροι των τραπεζών», είπε.