Το μήνυμα ότι τα πρόσωπα ενδεχομένως αλλάζουν όχι όμως και οι βασικές πολιτικές κατευθύνσεις έστειλε από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού.

«Έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα, υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες, πολιτικές, που ο πρωθυπουργός χειρίζεται αυτές τις ημέρες και νομίζω ότι στη συνέχεια θα προχωρήσει μία προσπάθεια να υπάρξει ένα restart, αν θέλετε, στη λειτουργία του κυβερνητικού έργου», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Οι βασικές πολιτικές κατευθύνσεις, προφανώς, δεν αλλάζουν. Τα πρόσωπα, ενδεχομένως, αλλάζουν, αυτό που παραμένει είναι ότι η χώρα δίνει μία μεγάλη και κρίσιμη μάχη να σταθεί με αξιοπρέπεια και ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη», επισήμανε ο υπουργός Υγείας

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσει με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση, να έχουν καλή εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις και στη συνέχεια να γίνει μία σοβαρή παρέμβαση. Αυτή είναι απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, να γίνει επιτέλους μία σοβαρή συζήτηση για την απομείωση και τη βιωσιμότητα του χρέους. Αυτά είναι τα κεντρικά θέματα, τα οποία σήμερα συζητάμε με τους θεσμούς».