Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε το ΚΙΔΗΣΟ τις σημερινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπου μεταξύ άλλων άφησε να εννοηθεί ότι αν προχωρήσουν οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.

«Η Ιστορία έχει καταγράψει - και σιγά σιγά αποκαλύπτονται- όλες οι παράμετροι μίας μαύρης σελίδας για την πολιτική ζωή και τον δημόσιο βίο της χώρας: Το πώς μία κυβέρνηση του 45% και ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός, οδηγήθηκαν σε ανατροπή. Και η Ιστορία δεν ξαναγράφεται κατά τις θελήσεις, τις επιδιώξεις ή τις ύστερες βολικές θεωρήσεις του καθενός», σχολίασε το ΚΙΔΗΣΟ.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου ότι το ζήτημα με τον κ. Παπανδρέου και τις απόψεις των συνεργατών του δεν είναι αμιγώς πολιτικό αλλά ηθικό και ιστορικό. Υπάρχουν κάποιοι από τον χώρο του κ. Παπανδρέου, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, που δείχνουν κάποιους ότι δήθεν έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Δεν βλέπουν, πρόσθεσε, ποιοι από αυτούς που τον ακολούθησαν το 2007, τον εγκατέλειψαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενοι να ψηφίσουν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ψήφισαν το τρίτο και τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέταρτο, αν τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός.