current views are: 6

4 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση21:20

Πως σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη νέα κυβέρνηση

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι γεγονός και αρκετά είναι τα νέα ονόματα που το στελεχώνουν.

Δημοσίευση 21:20’

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι γεγονός και αρκετά είναι τα νέα ονόματα που το στελεχώνουν.

Δείτε ολόκληρο το κυβερνητικό σχήμα

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι γεγονός και αρκετά είναι τα νέα ονόματα που το στελεχώνουν.

Την ίδια ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να πάρουν θέση αναφορικά με το νέο υπουργικό Συμβούλιο κάνοντας αιχμηρά σχόλια.

ΝΔ: «Aνασχηματισμός ανακύκλωσης»

Για «ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων» μιας «αποτυχημένης κυβέρνησης» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

«Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης Κυβέρνησής του» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του και συνεχίζει: Δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του.

Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμμία προοπτική απ’ αυτή την επικίνδυνη Κυβέρνηση.

«Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΔΗΜΑΡ:Η εθνικολαικιστική στροφή συνεχίζεται με τις «ευλογίες της εκκλησίας»

Τοποθέτηση επί του ανασχηματισμού έκανε και η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας ότι για ακόμη μια φορά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποδείχθηκαν αυταπάτες.

O ανασχηματισμός της κυβέρνησης ήταν μια ακόμη άσκηση εσωκομματικών ισορροπιών και αναβάθμισης της συνεργασίας με τους “συντρόφους” από τους ΑΝΕΛ.  Η εθνικολαικιστική στροφή συνεχίζεται με τις «ευλογίες της εκκλησίας». Ο ανασχηματισμός δεν ήταν  δομικός ,ούτε με λιγότερα πρόσωπα και υπουργεία. Για μια ακόμη φορά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποδείχτηκαν αυταπάτες 

Ένωση Κεντρώων: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς» αναφέρει σε σχόλιο της η Ένωση Κεντρώων , ευχόμενη στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών.

«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες.

Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές.»

Ποτάμι: Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία – Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο

Αιχμηρή θα μπορούσε να θεωρηθεί και η τοποθέτηση του Ποταμιού σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό:

«Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς.»

ΚΚΕ:Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.

Πέρα απ’ τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.

Η επιδίωξη απόδοσης ευθυνών για τα αντιλαϊκά μέτρα, που προκάλεσαν γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή (π.χ. ασφαλιστικό), σε ορισμένα μόνο πρόσωπα και χειρισμούς, δεν πρέπει να κρύψουν τη συνολική κυβερνητική ευθύνη και πολιτική, την οποία υπηρέτησαν με συνέπεια και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια κι απογοήτευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει ότι η δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παραπλανά και να εγκλωβίζει, σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, επί μακρόν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, έχει περιοριστεί. Το ζήτημα είναι ο λαός να γυρίσει σταθερά την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, του υπόσχονται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη σε όφελος των μονοπωλίων, θα φέρει διέξοδο κι ανακούφιση στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα. Να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, χωρίς καθυστέρηση, για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Ελπίδα κι αποκούμπι σ’ αυτόν τον αγώνα μπορεί να είναι ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ

 


σχετικα αρθρα