Δείτε ολόκληρο το κυβερνητικό σχήμα

Νέα… ήθη φέρνει στην κυβέρνηση και την καθημερινότητα του Μεγάρου Μαξίμου ο σημερινός ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πρωινός καφές θα… σερβίρεται καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή της Όλγας Γεροβασίλη και των κυρίων Δημήτρη Τζανακόπουλου, Αλέκου Φλαμπουράρη, Χριστόφορου Βερναρδακη, Νίκου Παππά, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Λιάκου.

Ενώ την ίδια στιγμή κόσμος και κοσμάκης θα κινείται πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Αλ. Φλαμπουράρης θα δώσει τη μάχη με την καθημερινότητα (στην οποία έχει ήδη καλά αποτελέσματα), ενώ επιπλέον θα συντονίζει θέματα ανάπτυξης και μεγάλων έργων. Ο Χρ. Βερναρδάκης θα έχει την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού συντονισμού. Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα εκπροσωπείται από τον Δ. Τζανακόπουλο. Επίσης οι Ν. Παππάς και Αλ. Φλαμπουράρης θα έχουν γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ανασχηματισμός έφερε κύμα ανανέωσης στο νέο υπουργικό συμβούλιο με 30άρηδες και 40άρηδες όπως η Ε. Αχτσιόγλου, Αλ. Χαρίτσης, Γ. Βασιλειάδης, Δ. Λιάκος και Δ. Τζανακόπουλος.

Υπάρχουν όμως και πικρίες -«αγκάθια», όπως για την περίπτωση Φίλη, για τον οποίον ειπώθηκε ότι του προτάθηκε άλλο Υπουργείο αλλά αρνήθηκε.. Ωστόσο «όποιος φεύγει, δεν σημαίνει ότι δεν τα πάει και καλά». Οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για ένα κρίσιμο εξάμηνο με μεγάλα ζητήματα την αξιολόγηση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση, απαιτήσεις που καλείται να υπηρετήσει το νέο υπουργικό σχήμα, με τελικό στοίχημα την έξοδο από την κρίση.