current views are: 6

5 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:02

«Ανασχηματισμός για να κερδίσει χρόνο ο Τσίπρας», λένε στη ΝΔ – Επιμένουν στις εκλογές

Το αίτημα για εκλογές βάζουν πιο έντονα στο τραπέζι τα στελέχη της ΝΔ, έπειτα και από τον χθεσινό ανασχηματισμό. 

Δημοσίευση 07:02’

Το αίτημα για εκλογές βάζουν πιο έντονα στο τραπέζι τα στελέχη της ΝΔ, έπειτα και από τον χθεσινό ανασχηματισμό. 

Δείτε ολόκληρο το κυβερνητικό σχήμα

Το αίτημα για εκλογές βάζουν πιο έντονα στο τραπέζι τα στελέχη της ΝΔ, έπειτα και από τον χθεσινό ανασχηματισμό. «Δηλαδή όλη η φασαρία έγινε για να φύγει ο Νίκος Φίλης από την κυβέρνηση;» σημείωνε χαρακτηριστικά στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος της οδού Πειραιώς, την ώρα που ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλούσε για «ανασχηματισμό ανακύκλωσης της αποτυχημένης κυβέρνησης», λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος από την Όλγα Γεροβασίλη.

«Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης από την Όλγα Γεροβασίλη. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι όλη η διαδικασία έγινε για επικοινωνιακούς λόγους και προκειμένου ο κ. Τσίπρας να κερδίσει πολιτικό χρόνο παραμονής στην εξουσία.

Μάλιστα με αφορμή τις μετακινήσεις υπουργών όπως του Νίκου Παππά, του Πάνου Σκουρλέτη, του Γιώργου Κατρούγκαλου, του Γιώργου Σταθάκη, της Όλγας Γεροβασίλη και του Παναγιώτη Κουρουμπλή σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός  «δημιούργησε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του». «Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης κυβέρνησής του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

«Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμία προοπτική απ’ αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Στην οδό Πειραιώς, πάντως, όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επιτελείου, όσο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να διαχειριστεί τη μετριότητα και τη μιζέρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να δίνει βάρος στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.
 
«Τα προβλήματα λύνονται με εκλογές, με αλλαγή κυβέρνησης», είχε δηλώσει χθες το πρωί και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος μιλώντας στο Star εξήγησε πως «η φορολόγηση κοστίζει 5.000 ευρώ τον χρόνο σε κάθε νοικοκυριό, και τα προβλήματα λύνονται με μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, με εκλογές, με αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πορείας του τόπου. Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές».
 
«Κάθε ημέρα που η Κυβέρνηση παραμένει κάνει κακό στο έθνος, κάνει κακό ξεχωριστά σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα», επεσήμανε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Όλες αυτές οι συζητήσεις γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο όπου η Ελλάδας μοιάζει με ρημαγμένη χώρα. Υπάρχει μια δογματική υπερφορολόγηση των πολιτών, μια δογματική υπερφορολόγηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που πλήττει και τις επενδύσεις και τη μέση ελληνική οικογένεια. Η κατάσταση σε όλους τους τομείς, όπως στην Υγεία,  είναι πάρα πολύ κακή. Όλα αυτά δεν λύνονται με ανασχηματισμό. Τα θαύματα κρατάνε τρεις ημέρες. “Θα αλλάξει ο Μανωλιός θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς”».
 
«Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «ως υπεύθυνος ηγέτης παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση, δίνοντας και το εναλλακτικό μας πλαίσιο, που είναι η Συμφωνία Αλήθειας και ο οδικός χάρτης εξόδου της χώρας από την κρίση». Χαρακτηριστικό ήταν και το tweet του ίδιου στελέχους σχετικά με τις διεργασίες που προηγήθηκαν του ανασχηματισμού: «Στα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας για την ώρα του ανασχηματισμού. Και οι δυο μοιραίοι για την Ελλάδα. #fygete», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Μ. Λαζαρίδης.


σχετικα αρθρα