ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου για εκκλησία: «Μακριά κι αγαπημένοι!»

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2016, 13:10 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2016, 14:13
Γαβρόγλου για εκκλησία: «Μακριά κι αγαπημένοι!»
Facebook Twitter Whatsapp

«Την πολιτική την καθορίζει ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα» δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, συγκεντρώνοντας όλα τα φώτα πάνω του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Την πολιτική την καθορίζει ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα» δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου κατά την προσέλευση του στο Προεδρικό Μέγαρο, συγκεντρώνοντας όλα τα φώτα πάνω του.

Ο κ. Γαβρόγλου ερωτηθείς για την αποχώρηση του μέχρι πρότινος υπουργός Παιδείας, Νίκου Φίλη και για τα σενάρια που ήθελαν η αποχώρηση αυτή να είναι αποτέλεσμα «ρήξης» των σχέσεων του με την εκκλησία, απάντησε: «θα πρέπει να ξέρετε εσείς περισσότερα απ' όσα ξέρω εγώ. Αυτές είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού» και εν συνεχεία, τόνισε: «Κοιτάξτε, ανάμεσα σε συνεργαζόμενους υπάρχουν αγάπες και δυσκολίες». Όταν ρωτήθηκε αν εκείνος θα έχει αγάπες είπε: «Εγώ θα προσπαθήσω να έχω αγάπες και νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε και το ρητό που λέει: "μακριά κι αγαπημένοι".

Έπειτα, ακολούθησε η ερώτηση για το αν θα λαμβάνεται υπόψιν η άποψη της εκκλησίας για κάθε απόφαση την οποία παίρνει με τον κ. Γαβρόγλου να απαντά: «Για κάθε απόφαση αποκλείεται». Όταν ρωτήθηκε για τα θρησκευτικά είπε: «Σε αυτά θα πρέπει να υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία», και πρόσθεσε: «Πάντα υπήρχε διάλογος δεν διακόπτεται ο διάλογος ποτέ».