«Η Κυβέρνηση απέκτησε τον "Βαρουφάκη νούμερο 2". Αναφέρομαι στον κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει στηρίξει και την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά κυρίως το παράλληλο νόμισμα. Δεν στέκομαι στην επιστημονική του κατάρτιση αλλά στις απόψεις του».  Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 9,89», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Παπαδημητρίου στη θέση του Υπουργού Οικονομίας.
 
Ο κ. Λαζαρίδης, σχολιάζοντας συνολικά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, σημείωσε πως πρόκειται για «ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων» και υπογράμμισε ταυτόχρονα  την ανάγκη να γίνουν άμεσα στη χώρα  εκλογές.

Ανέφερε συγκεκριμένα:  «"Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Στην ουσία με τον ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας έκανε μία ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, προσώπων που έχουν συμβάλλει σε μια αποτυχημένη Κυβέρνηση που  δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο στον τόπο. Το αντίθετο. Πλέον δεν έχουμε μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουμε μια Κυβέρνηση ΑΝΕΛ -ΣΥΡΙΖΑ. Τα 6 από τα 9 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ είναι μέλη του κυβερνητικού σχήματος. Συν τον κ. Μαυραγάνη, ο οποίος είναι πολιτευτής των ΑΝΕΛ. Ο βασικός κυβερνητικός εταίρος, αυτός που κρατάει στα χέρια του την κυβερνητική συνοχή, είναι ο κ. Καμμένος. Κατά συνέπεια ό,τι ζητάει ο κ. Καμμένος το παίρνει από τον κ. Τσίπρα ... Δεν μπορεί αυτή η Κυβέρνηση, δεν μπορούν αυτά τα πρόσωπα να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ανάγκη των επενδύσεων.  Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά από την ίδρυσή της έχει αποδείξει ότι βάζει το καλό της πατρίδας και όχι της παράταξης. Ζητάμε εκλογές ούτως ώστε να μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει, να υπάρξει οξυγόνο και μια εντελώς άλλη πολιτική».