«Θεωρώ επαρκείς τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», διευκρινίζοντας πως δεν θα υπάρξει μία πίεση πάνω σε αυτό το ζήτημα. 

«Θα συνυπολογιστούν όλοι οι παράγοντες, οι οικονομικοί, οι τεχνολογικοί και οι άλλοι, για να καθοριστεί το νέο τηλεοπτικό φάσμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής και επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ, λέγοντας ότι «δεν ήθελε επί της ουσίας να τακτοποιηθεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Θεωρούσε ότι είναι μοχλός με τον οποίο όχι απλά πιέζει, αλλά αποδομεί και αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το αν θα έχει συνέπειες το θέμα στον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης, ο κ. Βούτσης απαντά ότι «όλα θα κριθούν από το ταμείο, τον τελικό απολογισμό που θα γίνει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ουσιαστικός διαγωνισμός από το νέο ΕΣΡ, καταβολή τιμήματος, ΕΣΡ που θα ελέγχει και θα ρυθμίζει τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Εφόσον αυτά συμβούν, θα είναι μία μεγάλη τομή σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς και θα αφήσει θετικό αποτύπωμα για όλη την προσπάθεια της κυβέρνησης. Θα είναι οπωσδήποτε καλύτερο τοπίο από αυτό που παραλάβαμε και θα είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα μπορεί -σε αυτό το ζήτημα- να κάνει απολογισμό, κοιτώντας τους πολίτες και όχι τους τηλεθεατές στα μάτια».

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υπογραμμίζοντας ότι «κινδυνεύουμε μόνο από τη διάρρηξη της σχέσης μας με την κοινωνία. Και αυτό δεν πιστοποιείται με δημοσκοπήσεις. Στόχος μας είναι το αποτύπωμα έπειτα από τρία χρόνια να είναι τέτοιο που η κοινωνία θα εγκρίνει, θα συναινέσει, είτε θα ανεχτεί την προσπάθεια που κάναμε».