Αποστάσεις κράτησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, από τις δηλώσεις Πάγκαλου περί τανκς σε περίπτωση χρεoκοπίας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κ. Μόσιαλος υποστήριξε ότι «σε μία στιγμή που η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, ο λαός και η χώρα δίνουν τη μάχη για να ξεπεράσουμε την κρίση, δε χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις».
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστήριξε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί από το «σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» του ΠΑΣΟΚ , ενώ αναφερόμενος στα φορολογικά μέτρα είπε ότι δεν θα είναι μόνιμα καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα συζητηθεί το νέο φορολογικό πλαίσιο.

Σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για αναμόρφωσης του καθεστώτος στις εφορίες, λέγοντας ότι «γίνονται εστίες μεγάλης διαφθοράς» και εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους είσπραξης, που τους έχουν δοκιμάσει και άλλα κράτη».

 «Μπορεί», συνέχισε, «να είναι outsourcing αυτό; Μπορεί να είναι συνδυασμός κρατικών υπηρεσιών με μεγάλη αναδιοργάνωσή τους και outsourcing; Να σκεφθούμε αυτούς τους νέους τρόπους και αυτό κάνει τώρα το υπουργείο των Οικονομικών και μόλις περάσουμε αυτή τη δύσκολη φάση θα αρχίσουν να συντάσσουν και νέους φορολογικούς κανόνες που θα είναι πιο απλοί και αποτελεσματικότεροι, έτσι ώστε να εισπράττουμε περισσότερα από 9 δισ. ευρώ. Αν μπορούσαμε να εισπράξουμε 12 δισ. αντί για 9 δισ., δεν θα είχαμε τα προβλήματα τα οποία έχουμε τώρα. Και παραπάνω, αν μπορούσαμε να εισπράξουμε».

Πρόσθεσε ακόμη πως «στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να προβλέπεται η ίδρυση φορολογικών και οικονομικών δικαστηρίων, τα οποία θα διεκπεραιώνουν τάχιστα τις ενστάσεις των πολιτών, όταν γίνεται δηλαδή ένα πρόστιμο, όταν υπάρχει μία έρευνα, έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης. Και η καθυστέρηση, όπως γνωρίζετε, από ένα σημείο και μετά οδηγεί και σε παραγραφή».