current views are: 4

6 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση14:00

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την ομιλία του πρωθυπουργού

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση με αφορμή την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Δημοσίευση 14:00’

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση με αφορμή την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση με αφορμή την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

ΝΔ: «Η αναξιόπιστη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κάνει κανένα νέο ξεκίνημα»

«Επιβεβαιώθηκε σήμερα. Με αυτήν την Κυβέρνηση τίποτα δεν άλλαξε. Τίποτα δεν θα αλλάξει.  Η Κυβέρνηση της ανακύκλωσης των ίδιων αναξιόπιστων πολιτικών δεν μπορεί να κάνει κανένα νέο ξεκίνημα» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως σχολιάζει: «για τους ανέργους και τους συνταξιούχους δεν υπάρχει διαφορά εάν τους κοροϊδεύει ο κ. Κατρούγκαλος ή η τέως διευθύντρια του γραφείου του, που τώρα έγινε Υπουργός».

Ο κ. Τσίπρας είναι αμετάκλητα αποκομμένος από την κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

 Και όμως, αμετανόητος, επιμένει  στις πολιτικές του, που έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση και απόγνωση την κοινωνία.

Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιβιώσει πολιτικά.

Δημιουργεί Υπουργεία για τους κολλητούς φίλους του. Χρήζει Υπουργούς ανθρώπους που έχουν υποστηρίξει την ύπαρξη παράλληλου νομίσματος. Διατηρεί αμετανόητους κρατιστές, που δήθεν θα υπέβαλλαν την παραίτησή τους λόγω των αποκρατικοποιήσεων.

«Όλοι μαζί δεν μπορούν να δώσουν την παραμικρή λύση στα σοβαρά προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ

ΠΑΣΟΚ: Είναι ανίκανοι και αδύναμοι να διαπραγματευτούν

«Η χρεοκοπημένη κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, στα οποία η ίδια την επανέφερε», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

Είναι ανίκανοι και αδύναμοι να διαπραγματευτούν, είναι κοινωνικά απομονωμένοι.

Η μερική αλλαγή προσώπων δεν αλλάζει την ουσία, δεν πρόκειται να την σώσει.

«Εξ άλλου ο κ. Τσίπρας δείχνει να μη έχει καταλάβει την τραγική ήττα της καθεστωτικής πολιτικής τους στο θέμα της ενημέρωσης», καταλήγει.

Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας δεν είχε ποτέ καλή σχέση με την αλήθεια

«Xιλιοειπωμένα κλισέ, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, κυνισμός. Ο κ. Τσίπρας δεν είχε ποτέ καλή σχέση με την αλήθεια. Μιλάει για προτεραιότητα στην ανάπτυξη, τη στιγμή που ο Εμίρης του Κατάρ, ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους που θέλουν να φέρουν χρήματα στη χώρα χαρακτηρίζει “ανέκδοτο” τις επενδύσεις στην Ελλάδα», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. 

Όπως σχολιάζει «επαναλαμβάνει τα περί χτυπήματος της διαπλοκής την ίδια μέρα που αποκαλύπτονται οι νέες “περιπέτειες” του κολλητού του Νίκου Παππά για δουλειές στη Βενεζουέλα». 

Ακόμη και τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα βάσανα των πολιτών, ο κ. Τσίπρας τα βλέπει ως χώρο “για την κατοχύρωση πολιτικής ηγεμονίας”. 

Με άλλα λόγια ως μέσον για να μένει εκείνος και οι υπουργοί του στην εξουσία. Όσο για τις “επιτυχίες” που απαρίθμησε, τις βιώνουν όσοι πίστεψαν στα ψέματά του.

Ένωση Κεντρώων: Τώρα κατάλαβαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καθυστερούμε στις μεταρρυθμίσεις;

«Εάν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, γιατί καθυστερήσαμε τόσο πολύ να το αντιληφθούμε; Η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων, οι αλόγιστες δαπάνες του δημοσίου, η έλλειψη του  σθένους για προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων προς καταπολέμηση της ανεργίας, όλα αυτά τώρα τα αντελήφθησαν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ;» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Όπως επισημαίνει «οι μεγάλες φωνές του κ. Τσίπρα για τη μείωση του χρέους και την είσοδο των ομολόγων σε καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης, συναντούν μια Ευρώπη δύσπιστη και καχύποπτη, γιατί περνάμε τις μεταρρυθμίσεις μόνο στη Βουλή, στη δε πράξη αδρανούμε, ενώ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν την Ευρώπη ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας θα δραπετεύσουμε». 

«Νομίζουμε στην Ένωση Κεντρώων ότι οι ξένοι κρατούν τον κ. Τσίπρα επειδή τα υπογράφει όλα και τα περνάει όλα  στη Βουλή. Αμέσως όμως μετά, τούτου προσδιοριζομένου με την είσοδο του 2017, θα τον πετάξουν έξω από την εξουσία, γιατί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων απαιτεί συνειδητά φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση νεο-αριστερών που βλέπουν την Ευρώπη ως αγγαρεία», καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.

ΔΗΜΑΡ: Εκτός πραγματικότητας ο Τσίπρας

«Ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά ήταν εκτός πραγματικότητας καθώς έχει πάρει διαζύγιο με τα προβλήματα της κοινωνίας ενώ η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης», σχολίασε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Έφτασε μάλιστα στο σημείο να θεωρεί επιτυχία την δήθεν διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος υπό τους όρους των συνεχιζόμενων μειώσεων στις συντάξεις. Στον φανταστικό κόσμο του κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν ούτε καν οι διαπιστώσεις του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής για την αδιέξοδη φοροκεντρική λιτότητα αλλά μονάχα ο ατελείωτος εξωραισμός των πάντων», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Όσον αφορά τα εργασιακά ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα τα υπερασπιστούν με τον ίδιο αποτυχημένο τρόπο όπως το ασφαλιστικό, τη δημόσια περιουσία και τα κόκκινα δάνεια. Δεν θα το αντέξει η κοινωνία», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.


σχετικα αρθρα