Με… briefing ξεκινάει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφού, όπως έλεγαν συνεργάτες του, ο ίδιος αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Πέραν αυτού, σε καθημερινή βάση θα συνεδριάζει ο πρωινός καφές του Μεγάρου Μαξίμου, και σε εβδομαδιαία (βάση) το Πολιτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Από εκεί και πέρα, μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ως το τέλος του μηνός εκτιμάται, θα αφορά τον προϋπολογισμό του 2017 και την αξιολόγηση, θέματα που συζητήθηκαν και σήμερα (ακροθιγώς, λόγω της σύντομης διάρκειας του Υπουργικού Συμβουλίου).

Η Διάσκεψη των Προέδρων αναβλήθηκε για την Πέμπτη (είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν την Δευτέρα), λόγω του ότι κάποια μέλη της έγιναν υπουργοί (Κ. Γαβρόγλου, Σ. Φάμελλος, Β. Κόκκαλης), εξήγησε η ίδια πηγή.

Ως την ημέρα εκείνη, καλείται η ΝΔ να ξανασκεφθεί τη στάση της, έλεγε εξάλλου έτερη κυβερνητική πηγή ζητώντας να μπει στη συζήτηση για τα πρόσωπα και να μετακινηθεί από το «παρών» στο «ναι». Πόσο μάλλον που ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν τηρήσει θετική στάση στο θέμα, πρόσθετε ο ίδιος κυβερνητικός παράγων. Εν αναμονή της δημοσιοποίησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, «η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει πίσω από το τίμημα», διευκρίνιζε η ίδια πηγή.

Τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης επέμειναν σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση που ακολούθησε στο Υπουργικό Συμβούλιο, στην ανάγκη επίδειξης μεγαλύτερης αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κυβέρνησης.

Ο Αλ. Τσίπρας, ειδικότερα, προέτρεψε τα μέλη της κυβέρνησης για καλύτερη συλλογική λειτουργία, με συντονισμό και αλληλεγγύη μεταξύ τους, ενώ ο Γ. Δραγασάκης φέρεται να παρατήρησε ότι ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου δεν είναι μόνο θέμα δομών, αλλά και σχέσεων αλληλεγγύης και συνεννόησης μεταξύ των υπουργών. Υπενθυμίζεται ότι αρμόδιος για το συντονισμό της κυβέρνησης ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν, τέλος, ανυπόστατες τις πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει δημοσιονομικό κενό ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.