Παρόντες στην εκλογική μάχη που βλέπουν να έρχεται, δηλώνουν πολίτες, φίλοι και στελέχη της ΝΔ στην Κρήτη, ενόψει και της μεθαυριανής διήμερης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προπομπός του προέδρου της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της Π.Ε. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με κλιμάκιο που αποτελείται από τους βουλευτές Βασίλη Οικονόμου, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τους Δ. Μελά, Χρήστο Γιανάκη και το στέλεχος του Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, σαρώνουν από την Πέμπτη το νησί.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη που θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, όπως κάθε φορά αποκτά και συμβολική σημασία δεδομένων των ισχυρών οικογενειακών και φιλικών δεσμών του με το νησί και βεβαία της ιδιαίτερης πατρίδας του των Χανίων. «Μοιάζει περισσότερο ως επιστροφή στο «σπίτι» του, καθώς είναι ιδιαίτερη η εκτίμηση που έχουν οι πολίτες της Κρήτης εδώ και δεκαετίες προς την οικογένεια Μητσοτάκη», έλεγαν στο newpost.gr, στενοί συνεργάτες του.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει έχει πλούσιο πολιτικό, κομματικό και τοπικό ενδιαφέρον. Άλλωστε ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγει σε όλες του τις επισκέψεις να συναντά «την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς» όπως χαρακτηριστικά λέει, και «τους ανθρώπους που έχει πλήξει βάναυσα η κρίση».

Η περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακολουθήσει το «αγροτικό τετραήμερο» ανοικτών συζητήσεων με τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τις συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων, καθώς και τις επισκέψεις σε πρότυπες συνεταιριστικές μονάδες, καινοτόμες μονάδες παραγωγής αγροτικών προϊόντων και μεταποιητικές εξαγωγικές μονάδες στην Κρήτη, που έχει κάνει ήδη το γαλάζιο κλιμάκιο υπό τον κ. Αυγενάκη.

Όπως έχει επισημανθεί από στελέχη της Ν.Δ. σε προγενέστερες συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες περιοχές της επικράτειας για τη «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους»: «στο πρόγραμμα της ΝΔ, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα». Στόχος της Συμφωνίας Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους και στην Κρήτη αποτελεί η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της τοπικής και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας.

«Χτίζουμε την Συμφωνία Αλήθειας με τους ανθρώπους της υπαίθρου. Ανοίγουμε έναν εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προοπτικές ανάδειξής του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης. Καταθέτουμε σε κάθε μας συνάντηση τις κοστολογημένες προτάσεις μας χωρίς ίχνος υπερβολής», επισημαίνουν στελέχη του Κόμματος.