Για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό μίλησε σήμερα στην τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον Γιώργο Σταθάκη, ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με σεβασμό στο ευρώ, καθώς η λύση παράλληλου νομίσματος δεν υπάρχει. Εξάλλου, ο ίδιος έκανε λόγο και για ''λάθος'', όταν μιλούσε ως ακαδημαϊκός για παράλληλο νόμισμα.

«Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν ακαδημαϊκός. Οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πολλά πράγματα αλλά όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα τότε βλέπουν ότι μερικά πράγματα που έχουν πει ίσως να είναι λάθος».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «δεν υπάρχει παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα ούτε θα υπάρξει, τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου οι επενδύσεις είναι η «ατμομηχανή της οικονομίας» και επισήμανε πως η κυβέρνηση «διάκειται φιλικά» και είναι «ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ''στόχος της Αθήνας είναι να οικοδομήσει βαθμιαία την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αξιοποιώντας στο έπακρο το εργατικό δυναμικό της αλλά και τα πλεονεκτήματα που της προσφέρει η ευρωζώνη, με τη σταθερή πολιτική της ΕΚΤ και την ελευθερία στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών''.

Επικαλέστηκε δε ως παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει ζήσει πολλά χρόνια και όπου – όπως είπε – οι επενδύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής στρατηγικής.

Ο νέος υπουργός προσέθεσε ότι παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για την καταπολέμηση των παθογενειών που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και εμποδίζουν την επανεκκίνησή της.

Όπως τόνισε:

Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά.

«Από την επιτυχία του συγκεκριμένου υπουργείου θα αρχίσει ο ελληνικός λαός να ανακουφίζεται από την πίεση που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Στις πλάτες μας πέφτει το βάρος για να στρίψει η πορεία της χώρας» υπογράμμισε, από τη δική του πλευρά, ο νέος υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.