Κάνοντας εκτεταμένο απολογισμό στο έργο του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παρέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στον νέο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

«Σου δίνουμε, κ. υπουργέ, καλή προίκα. Οκτώ νομοσχέδια και ένα στικάκι» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου με στόχο τη σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης​. Έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών και τη διαβούλευση που είχε με το σύνολο των δημάρχων της χώρας και πρόσθεσε πως εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια για τα ληξιπρόθεσμα των δήμων.

Με τη σειρά του ο νέος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τόνισε: «Δεν ξεκινάμε από την αρχή. Υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο που μας δεσμεύει όλους. Πρόκειται για μια αλλαγή σκυτάλης και όχι εξ αρχής αγώνα. Θέλουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι ένας λαϊκός, αυτόνομος θεσμός που να διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία».

«Θέλουμε τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκηση να είναι ζωντανός και ανθρώπινος. Να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενθαρρύνοντας νέες πρωτοβουλίες. Περισσότερη συμμετοχή παντού και Δημοκρατία, αυτό ισχύει όχι μόνο για την Τ.Α. αλλά και για τα σώματα ασφαλείας», υπογράμμισε. 

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «οι δυσκολίες είναι μεγάλες» και ότι «βεβαιότητες δεν υπάρχουν».

Σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν δυνατότητες να κατακτηθούν ορισμένα πράγματα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν κοντοστέκεται απέναντι στα προβλήματα. Όπως είπε, «σε δύσκολες στιγμές επιλέξαμε να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό».