current views are: 6

7 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:20

Σκουρλέτης: Από όποια θέση είμαι θα αρνηθώ την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ (Βίντεο)

Εμμένει στην άποψη του ο Πάνος Σκουρλέτης, πως δεν πρέπει να προχωρήσει η ιδωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ, όπως τόνισε κατά την τελετή παράδοση – παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δημοσίευση 10:20’

Εμμένει στην άποψη του ο Πάνος Σκουρλέτης, πως δεν πρέπει να προχωρήσει η ιδωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ, όπως τόνισε κατά την τελετή παράδοση – παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εμμένει στη θέση του ο Πάνος Σκουρλέτης, πως δεν πρέπει να προχωρήσει η ιδωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ, όπως τόνισε και κατά την τελετή παράδοση – παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον Γιώργο Σταθάκη

«Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και θα το υπερασπιστώ από όποια θέση και να είμαι. Καμία εντολή δεν υπογράψαμε για την ιδιωτικοποίηση του 17%», είπε συγκεκριμένα.

Ο απερχόμενος υπουργός υποστήριξε πως «προσπαθήσαμε να βάλουμε το δικό μας άρωμα σε μια πολιτική που δεν ήταν δική μας». «Ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις και δεν κινηθήκαμε ούτε χιλιοστό έξω από αυτές. Κερδίσαμε μια από τις μεγαλύτερες μάχες που είχε βάλει ως στόχο η κυβέρνηση, να παραμείνει στο δημόσιο ο ΑΔΜΗΕ και ακυρώσαμε το παλιό σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ», υπογράμμισε. 

«Επί 13 μήνες κάναμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, αλλά πολλά σοβαρά πράγματα δεν αναδείχτηκαν από τα ΜΜΕ, αντίθετα πολλές φορές υπήρξαμε αντικείμενο επίθεσης, διαστρέβλωσης, από τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη χώρα» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.  

«Πιο εύκολη είναι η δουλειά μου, αφού παραλαμβάνω από τον Πάνο Σκουρλέτη» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης και συμπλήρωσε πως οι στέρεες βάσεις αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε. Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε, «τεράστιας στρατηγικής σημασίας το ενεργειακό για την ελληνική οικονομία» και συμπλήρωσε πως συνολικά η ενέργεια βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε διεθνές επίπεδο.


σχετικα αρθρα