current views are: 10

7 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:51

Παππάς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου και τηλεπικοινωνιών

«Ο τομέας των επικοινωνιών μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης», τόνισε ο Νίκος Παππάς, παραλαμβάνοντας από τον Χρήστο Σπίρτζη.

Δημοσίευση 10:51’

«Ο τομέας των επικοινωνιών μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης», τόνισε ο Νίκος Παππάς, παραλαμβάνοντας από τον Χρήστο Σπίρτζη.

«Ο τομέας των επικοινωνιών μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης», τόνισε ο Νίκος Παππάς, παραλαμβάνοντας από τον Χρήστο Σπίρτζη.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αμέλλησαν να αφοσιωθούν στο να αξιοποιήσει η χώρα το συγκρητικό της πλεονέκτημα, τη γεωγραφική της θέση και το αξιοθαύμαστο ανθρώπινο δυναμικό», είπε ο νέος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. 

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου και τηλεπικοινωνιών» τόνισε και συμπλήρωσε «είμαστε έτοιμοι να δωσουμε τη μάχη. Νομιζω ότι μπορεί να δωθεί μια καινούργια πνοή, το νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα. Να μπει η χώρα στο κύμα της τεχνολογικής επανάστασης» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις «που αμέλησαν να αφοσιωθούν στο να αξιοποιηθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που είναι η γεωγραφική της θέση και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι αξιοζήλευτο». Και συμπλήρωσε: «Η χώρα διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να γίνει κόμβος εμπορίου και τηλεπικοινωνιών και σημείο αναφοράς της Ευρώπης με τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα πρέπει να έχει σύγχρονα και αξιόπιστα εκτεταμένα δίκτυα. Παντού υπάρχουν δυνάμεις αδράνειας και αντίρροπες δυνάμεις, αλλά μπορεί να δοθεί καινούρια πνοή και να σηματοδοτηθεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα».

Ο κ. Παππάς σχολίασε και τον ανασχηματισμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η αντιπολίτευση παλινωδεί μεταξύ της γραμμής ότι ο ανασχηματισμός έγινε για να προσαρμοστούμε στα αιτήματα των δανειστών ή να προετοιμάσουμε τη ρήξη. Και οι δυο ισχυρισμοί ακούγονται από το ίδιο άτομο στο ίδιο λεπτό. Δυο ισχυρισμοί αντιφατικοί μεταξύ τους, αλλά είναι απολύτως συμβατοί με τη διάτρητη θεωρία τους ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος και τρόπος για διαπραγμάτευση. Αυτή η θεωρία ήταν και η εφαρμοσμένη πολιτική τους, όσον καιρό δυστυχώς στα χρόνια της κρίσης βρίσκονταν στη διακυβέρνηση της χώρας. Όμως περάσαμε στην επόμενη φάση. Έχουμε κυβέρνηση που μπορεί και θα οδηγήσει τη χώρα στα επόμενα βήματα και όπως είπε ο πρωθυπουργός, ήρθε η ώρα και για τους αντισυμβαλλόμενους στη διαπραγμάτευση να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν με βάση τις δεσμεύσεις τους. Ακριβώς γιατί δεν πρέπει οι διαφωνίες μεταξύ τους να καθυστερούν το εφικτό, το απολύτως εφικτό και αναγκαίο αναπτυξιακό άλμα της χώρας».

Και κατέληξε:

Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακόμα και σε συνθήκες στενές δημοσιονομικές, μπορεί να λαμβάνει πρωτοβουλίες για να προστατεύει τα αδύναμα στρώματα. Να σταματάει την καταστροφή, όπως είχαμε πει στις τελευταίες εκλογές.

Σπίρτζης: Τέσσερις δράσεις για την ευρυζωνικότητα

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε, ότι παραδίδει την Γραμματεία με χαρά, σε ένα «πολύ καλό φίλο, που χτίσαμε μια τέτοια ειλικρινή φιλία, σε μια τέτοια εποχή». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

Παραδίδω τη Γραμματεία στο φίλο Νίκο, για να σηματοδοτήσουμε και τη μετάβαση της υφεσιακής εποχής που ζούμε, σε αναπτυξιακές εποχές με δίκαιο και παραγωγικό πρόσημο, όχι με δείκτες που δεν λένε τίποτε και στην ελληνική κοινωνία και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Προανήγγειλε τέσσερις δράσεις, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί:

– Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών.
-Δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν της μουσουλμανικής κοινότητας.
– Δωρεάν χορηγούμενη ευρωζωνική σύνδεση σε πρωτοετείς φοιτητές.
-Δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση σε άτομα με ειδικές ανάγκες, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες.

 


σχετικα αρθρα