current views are: 5

7 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:57

Ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης ο βασικός στόχος του Κοντονή

Η επιτάχυνση της έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων είναι κύριο μέλημα του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διαδέχθηκε σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πόστο τον απερχόμενο  υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο.

Δημοσίευση 11:57’

Η επιτάχυνση της έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων είναι κύριο μέλημα του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διαδέχθηκε σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πόστο τον απερχόμενο  υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο.

Η επιτάχυνση της έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων είναι κύριο μέλημα του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διαδέχθηκε σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πόστο τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο κ. Κοντονής αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που του ανέθεσε ένα τόσο «κρίσιμο, δύσκολο αλλά και γεμάτο προκλήσεις τομέα», εμφανίστηκε έτοιμος έχοντας συναίσθηση των ευθυνών και του κόπου  που πρέπει να καταβάλει να τα καταφέρει στα νέα του καθήκοντα.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σηματοδοτεί τη συνέχιση του έργου του Νίκου Παρασκευόπουλου.

Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, τόνισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο τους χωρίς καμία αλλαγή. Πρώτο και κύριο μέλημα του υπουργείου, είπε ο κ. Κοντονής δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, είναι η επιτάχυνση των αποφάσεων των δικαστηρίων στην Ελλάδα. Αποφάσεις που  ξεκαθάρισε πως είναι υψηλής ποιότητας, αλλά η καθυστέρηση στην έκδοσή τους δημιουργεί μείζονα κοινωνικά προβλήματα. «Δεν είναι δυνατόν μία απόφαση να κάνει δέκα χρόνια να εκδοθεί. Αυτό το καρκίνωμα πρέπει να εξαλειφθεί. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για δικαιοσύνη όταν υπάρχει αυτό το φαινόμενο που  δείχνει οιωνεί αρνησιδικία», συμπλήρωσε ο κ. Κοντονής.

Ανοίγοντας μάλιστα τα πρώτα του χαρτιά είπε πως «θα δούμε εκείνους τους θεσμούς, όπως τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τους οποίους θα έχουμε όλες τις δυνατότητες ώστε σε βάθος τριετίας η κατάσταση να έχει  βελτιωθεί σημαντικά στα δικαστήρια».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, αφού καλωσόρισε τον Σταύρο Κοντονή προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό του έργου του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο πόστο αυτό.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στο έργο του με τη βοήθεια των συνεργατών του για την αποσυμφόρηση των φυλακών, για την αύξηση των ειρηνοδικών και των δικαστικών υπαλλήλων, που αποτελούν και τα βασικά «εργαλεία» για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης. Επιπλέον αναφέρθηκε στα εκκρεμή νομοσχέδια και σε όλα όσα έγιναν με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των φυλακών.

Τέλος και ο κ. Παπαγγελόπουλος καλωσόρισε τον κ. Κοντονή, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με τον κ. Παρασκευόπουλο και  πρόσθεσε πως και με τον νέο υπουργό θα κάνει τα ίδια και περισσότερα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.


σχετικα αρθρα