«Το ασφαλιστικό έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση», τόνισε η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εργασίας από τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι στόχος είναι η επιβολή της νομιμότητας αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως το υπουργείο Εργασίας «πρέπει το επόμενο διάστημα να προετοιμαστεί για τη μάχη της διαπραγμάτευσης» και πρόσθεσε πως το υπουργείο «έχει πολλά χαρτοφυλάκια με πολλές και κρίσιμες μάχες».

Η νέα υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «η αγορά εργασίας πλήττεται από τα φαινόμενα της αδήλωτης και της μαύρης εργασίας, της απλήρωτης και κακοπληρωμένης εργασίας κλπ.» και επεσήμανε: «Εδώ είναι και το μεγάλο στοίχημα, η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, με την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας». 

«Το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Ασφάλισης που χειρίζεται ο Τάσος Πετρόπουλος έχει σκοπό την αντιμετώπιση της πρόκλησης υλοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και της διόρθωσης των παραλείψεων και των λαθών, είπε και συνέχισε: «Η Θεανώ Φωτίου, που έχει στα χέρια της το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υλοποίησε σε συνθήκες επιτροπείας προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έγινε τα προηγούμενα χρόνια». 

«Από την πλευρά της, η Ράνια Αντωνοπούλου καθημερινά δίνει αγώνα για τη μείωση της ανεργίας και σε δύσκολες συνθήκες η ανεργία απομειώθηκε κατά 3 μονάδες», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου και κατέληξε:

Το υπουργείο Εργασίας είναι υπουργείο για δουλειά, όχι για λόγια. Με την αισιοδοξία της βούλησης προχωράμε συντεταγμένα και συλλογικά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, πάντα έχοντας στο μυαλό την κοινωνία.