current views are: 9

7 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:42

Γεννηματά: Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση

«Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει μία πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη κυβέρνηση», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ημερίδα για τα κόκκινα δάνεια που διοργάνωσε η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δημοσίευση 13:42’

«Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει μία πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη κυβέρνηση», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ημερίδα για τα κόκκινα δάνεια που διοργάνωσε η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Ο ανασχηματισμός, η αλλαγή ή η ανακύκλωση κάποιων προσώπων δεν μπορεί να σώσει μία κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ημερίδα για τα κόκκινα δάνεια που διοργάνωσε η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι ολοκληρωτικά δέσμιος του ακροδεξιού συνεταίρου του, του κ. Καμμένου και των εσωκομματικών του ισορροπιών».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη ότι διεκδικεί την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, ώστε να επιβάλει την αναγκαία εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και την εθνική συνεννόηση που θα την κάνει πράξη. «Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τη σημερινή κυβέρνηση», σημείωσε.

Αναφερόμενη στη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ, υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμαπράταξη θα καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη Αρχή και να προχωρήσει ο διαγωνισμός χωρίς τις καθεστωτικές παρεμβάσεις Παππά και τους περιορισμούς στον αριθμό των καναλιών». Ωστόσο, έστειλε μήνυμα προς τη ΝΔ να εγκαταλείψει την άγονη στάση της, που ουσιαστικά οδηγεί συνειδητά στο να αναπαραχθεί η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ενώ προεοδοποίησε το κυβερνών κόμμα να αφήσει, κατά μέρος κάθε σκέψη για έλεγχο του ΕΣΡ και νέες μεθοδεύσεις που θα έχουν ως στόχο την επιβολή ελεγχόμενης ενημέρωσης, κάτι που θα αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέμεινε στην εθνική γραμμή, τονίζοντας ότι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που τείνει να αγγίξει και να ξεπεράσει το δημόσιο χρέος.

Ειδικότερα, για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αφορά αυτούς που γνήσια και αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα και όχι τους κακοπληρωτές, αυτούς που εκμεταλλεύονται την κρίση ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Βασίζεται σε μία κοινωνική συμφωνία, σε συμφωνία όλων των συμπληρωματικών μέτρων -δανειοληπτών και τραπεζών- ώστε οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις να είναι το αποτέλεσμα και επιστέγασμα αυτής και να διασφαλίζεται η ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Η πρότασή μας είναι αποτέλεσμα μελέτης των ποιοτικών στοιχείων του Δανεισμού των Πολιτών. Δεν έγινε πρόχειρα, αλλά στηρίζεται σε δεδομένα ποσοτικά και ποιοτικά», σημείωσε.

 


σχετικα αρθρα