Ανασχηματισμός και αξιολόγηση ήταν μερικά από τα θέματα που αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας  στον Real Fm 97,8, επανέλαβε για ακόμη μια φορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, τονίζοντας ότι: «Δεν είναι μυστικό ότι αυτό που θέλουμε είναι να φύγει όσο νωρίτερα γίνεται αυτή η κυβέρνηση για να περιοριστεί η ζημιά στην χώρα. Από την άλλη πλευρά ανεξάρτητα από ότι θέλουμε εμείς, η κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει να προχωρήσει μπροστά, εμείς ευχόμαστε να πετύχει διότι πάνω από όλα είμαστε Έλληνες και θέλουμε η πατρίδα μας να ξεκολλήσει από το τέλμα».

Σε ότι αφορά το θέμα των τελευταίων ημερών εκείνο του ανασχηματισμού, ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μικροδιευθετήσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αντίστοιχος με τις προσδοκίες.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Δεν θέλω να κάνω τον μάντη κακών και να πω ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, μπορεί και να κλείσει και το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Δεν είναι και προς το συμφέρον των υπολοίπων Ευρωπαίων η Ελλάδα να πηγαίνει από μνημόνιο σε μνημόνιο και από κρίση σε κρίση».

Ο κ. Χατζηδάκης μάλιστα χαρακτήρισε την κυβέρνηση αλλόκοτη καθότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του, δεν μπορεί να διαβάσει την οικονομική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, καταλήγοντας ότι κανένας επενδυτής δεν θα κοιτάξει σοβαρά αυτήν τη χώρα: «Η πατρίδα μας χρειάζεται την επόμενη πενταετία επενδύσεις της τάξεως των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον επενδυτικό νόμο που θα δώσει επιχορηγήσεις της τάξεως των 500 εκατομμυρίων ευρώ την ίδια περίοδο».