Σφοδρή επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή, προσθέτοντας πως τα διλήμματα που προσπαθεί να επιβάλλει συμβάλλουν στην διαιώνιση ενός θανάσιμου λάθους.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως τους τελευταίους 20 μήνες το συνολικό πακέτο περικοπών ανήλθε σε 66 δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το αρχικό έλλειμμα το 2015 δεν θα έχει εκμηδενιστεί.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα μέτρα της κυβέρνηση βαθαίνουν την ύφεση αντί να κόβουν το έλλειμμα: «Το πρόβλημα επιτείνεται, δεν λύνεται»είπε ο κ. Σαμαράς.

Μάλιστα, το γεγονός πω το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί στο 150%, αποδεικνύει πως έχουν αποτύχει πλήρως τα μέτρα.

«Εμείς προτείνουμε ένα δημιουργικό σοκ: την επανεκκίνηση της οικονομίας», είπε ο κ. Σαμαράς, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην τρόικα, αφού την κατηγόρησε πως έχει κάνει τραγικά λάθη στους υπολογισμούς της.

«Αυτό το βλέπουν και οι οικονομικοί αναλυτές και πλέον υπολογίζουν το Ζάππειο 2», υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ, επικαλούμενος τα δημοσιεύματα από τον διεθνή τύπο.

Κλείνοντας, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κατηγορία του ΠΑΣΟΚ περί «πρόβλεψης της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής» δεν ευσταθεί καθώς η ΝΔ δεν προβλέπει την αποτυχία της κυβέρνησης, απλώς την καταγράφει.

«Εμείς δε λέμε ότι η πολιτική σας θα αποτύχει, αλλά ότι έχει ήδη αποτύχει», είπε ο κ. Σαμαράς.

Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε:

«Ο κ. Σαμαράς είναι απών και κρατά αποστάσεις ασφαλείας. Σκέφτεται με βάση το κομματικό και εκλογικό του συμφέρον».