current views are: 6

8 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:06

Σκουρλέτης: «Φερετζές» για τα κρίσιμα προβλήματα το αίτημα εκλογών από τη ΝΔ

Πυρά στη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το συνεχές αίτημά της για εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο ”Κόκκινο”, τονίζοντας ότι είναι ”φερετζές” για τα κρίσιμα προβλήματα. 

Δημοσίευση 09:06’

Πυρά στη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το συνεχές αίτημά της για εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο ”Κόκκινο”, τονίζοντας ότι είναι ”φερετζές” για τα κρίσιμα προβλήματα. 

Πυρά στη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το συνεχές αίτημά της για εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο ”Κόκκινο”, τονίζοντας ότι είναι ”φερετζές” για τα κρίσιμα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη:

Από τη μία ζητάει εκλογές, αλλά από την άλλη δεν έχει να καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, όχι έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά απέναντι στις πολιτικές των περασμένων ετών που μας οδήγησαν εδώ. Όταν δεν έχεις κάτι διαφορετικό να προτείνεις, κάνεις φασαρία για να καλύψεις την πολιτική σου γύμνια.

«Η ενίσχυση της Δημοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας είναι μία δύσκολη εξίσωση καθώς στην κοινωνία υπάρχει βία σε διάφορες εκφάνσεις, άρα και η ανάγκη προστασίας των πολιτών, αυτό που λέγεται δημιουργία του αισθήματος της ασφάλειας» δήλωσε, επίσης, ο νέος υπουργός Εσωτερικών. 

Πρόσθεσε, επίσης, πως «θα πρέπει αυτή η δράση των Σωμάτων Ασφαλείας να συνδυάζεται από την προσπάθεια να μην περιστέλλονται τα δικαιώματα των πολιτών, να μη γίνεται αιτία περιορισμού της Δημοκρατίας» και συμπλήρωσε πως «είναι μία δύσκολη εξίσωση, πρέπει να την απαντήσουμε προς όφελος της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων».

Υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο συμμετοχική και δημοκρατική αν και σημείωσε πως η προσπάθεια αυτή «έχει προφανώς ως εμπόδιο τις μνημονιακές πολιτικές που δεν την άφησαν ανεπηρέαστη». Πρόσθεσε πως «πρέπει να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε… Υπάρχει ανάγκη για θεσμικές αλλαγές με αυτά τα χαρακτηριστικά».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, μεταξύ άλλων, αμφισβήτησε την αξιοπιστία τους αλλά συμπλήρωσε πως «στέλνουν ένα μήνυμα ότι υπάρχει μία μερίδα του κόσμου που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον έχει βρεθεί σε μία απόσταση». «Το θετικό είναι ότι ο κόσμος αυτός δεν φαίνεται να επιλέγει διαφορετική πολιτική, είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί, να αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του», υπογράμμισε.

 

 


σχετικα αρθρα