Βενιζέλος: Ο Σαμαράς είναι απών και σκέφτεται με κομματικό συμφέρον


«Άκουσα έναν εντυπωσιακά συμβατικό λόγο. Ο κ. Σαμαράς κωδικοποίησε και αποσαφήνησε το σύνολο της πολιτικής του αντίληψης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψ'ηφιση του Μεσοπρόθεσμου. Ο  κ. Βενιζέλος τόνισε ότι άκουσε παραδοσιακής αντίληψης επιχειρήματα. «Εσείς φταίτε, Εσείς δεν μπορείτε ενώ εμείς η ΝΔ μπορούμε. Αυτά είναι κωμικοτραγικά», σχολίασε ο νέος τσάρος της οικονομίας.

«Βιώνουμε μία κρίση με πυρηνικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαμαράς είναι απών και κρατά αποστάσεις ασφαλείας. Σκέφτεται με βάση το κομματικό και εκλογικό του συμφέρον»  επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών υποστήριζοντας ότι το «όχι» στο μνημόνιο της ΝΔ είναι η κομματική επένδυση του κ. Σαμαρά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως η χώρα βρίσκεται στη φάση της σταθεροποίησης και αυτό που προέχει, είναι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης ,του υφιστάμενου δανείου των 110 δισ. ευρώ.

O υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας αφού όπως είπε «έχουμε ήδη πάρει το μισό δάνειο , ενώ χρησιμοποιήσαμε τους μηχανισμούς και διαμορφώσαμε μια σχέση με τους εταίρους μας, η οποία αποκλείει τη χρεοκοπία».

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο, για να αποκλειστεί τελείως το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, η χώρα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία της και η κυβέρνηση να εξασφαλίσει συναίνεση.

Παράλληλα, πρότεινε στον κ. Σαμαρά, να κάνει προτάσεις για τη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.


Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο