Την οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη. 

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την συγκίνησή του για την ευκαιρία που του δόθηκε να επισκεφθεί την οικία του Ελ. Βενιζέλου και να ξεναγηθεί από τον γενικό διευθυντή Νίκο Παπαδάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει την οικία ενώ χαρακτήρισε τον Ελ. Βενιζέλο ως τον πιο σπουδαίο πολιτικό της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, είχα την ευκαιρία, σήμερα, να επισκεφθώ την ανακαινισμένη οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου και να ξεναγηθώ από τον γενικό διευθυντή κ. Νίκο Παπαδάκη. Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει αυτήν την ιστορική κατοικία, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες της να διαπιστώσουν και να μελετήσουν την πάρα πολύ σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Του πιο σπουδαίου πολιτικού της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας. Του δημιουργού της σύγχρονης Ελλάδας.  Ενός πολιτικού, του οποίου το μεταρρυθμιστικό έργο παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα, όσο ήταν και πριν από έναν ακριβώς αιώνα».