Ένα πρώτο σχόλιο για την εκλογή Τραμπ και πως αυτή θα επηρεάσει την επερχόμενη επίσκεψη Ομπάμα έκανε σήμερα κυβερνητική πηγή, τονίζοντας ότι ''η ελληνική κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί και για τα δύο ενδεχόμενα'', ενώ πρόσθεσε ότι ο ερχομός του νυν Αμερικανού προέδρου είναι ''τεράστιας σημασίας''.

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί και για τα δύο ενδεχόμενα, με δεδομένη την αποτυχία των δημοσκοπικών εταιρειών να προβλέψουν οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η πηγή σχετικά με τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.
 
Η ίδια πηγή σημειώνει ότι «η επίσκεψη Ομπάμα είναι τεράστιας σημασίας με δεδομένο, πρώτον, το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων για β' αξιολόγηση και χρέος και, δεύτερον, το γεγονός ότι παραμένει μεγάλη η σημασία που αποδίδει η αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα και ότι δεν φαίνεται να προκύπτει ασυνέχεια τουλάχιστον ως προς αυτό το πεδίο».
 
«Φυσικά θα υπάρξουν μεταβολές στο εσωτερικό των ΗΠΑ, αλλά και στο διεθνές σύστημα, τις οποίες παρακολουθούμε στενά», προσθέτει η ίδια πηγή της κυβέρνησης και καταλήγει: «Ασφαλώς υπάρχει προβληματισμός για ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».