Το ερώτημα «αν θα αποδεχτούμε ένα κακογραμμένο μυθιστόρημα, ελπίζοντας να ανατρέψουμε την πλοκή του στην πορεία ή θα επιλέξουμε ένα θρίλερ αιφνιδίου θανάτου», έθεσε προς τους συναδέλφους του βουλευτές ο Μ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι θα το ψηφίσει. Παρότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο ως «ένα ωραίο πόρισμα, παντελώς ανεφάρμοστο» κατά το μαθηματικό θεώρημα, απηύθυνε προς το Σώμα, ενόψει του τελεσίγραφου που αντιμετωπίζει η χώρα μας, την ερώτηση: «Θα επιλέξουμε τη ρήξη τώρα σε μια ζώνη υψηλού κινδύνου ή θα επιχειρήσουμε έναν επώδυνο συμβιβασμό να αγοράσουμε κι εμείς χρόνο ώστε να δημιουργήσουμε στην πορεία άλλες ευκαιρίες το ταχύτερο δυνατό;».

Ο κ. Ανδρουλάκης συνέστησε στα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να προσέχουν πολύ τις δηλώσεις τους γιατί οι καιροί είναι πονηροί και μπορεί ακούσια ή από παρεξήγηση να προκαλέσουν πανικό, έστω από παρεξήγηση σε μια ευαίσθητη περίοδο.

Αναφερόμενος ειδικά στον κ. Πάγκαλο, ανέφερε ότι έχει έναν μεταφορικό και ειρωνικό λόγο «κατά την ελληνική έννοια», όμως σε αυτή την κατάσταση της γενικευμένης ανασφάλειας το νόημα των λεγομένων αντιστρέφεται και μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικούς συνειρμούς την κοινή γνώμη, στους επενδυτές.