"Η επαναφορά της νομιμότητας στην αγορά εργασίας", με απλά λόγια η πάταξη της αδήλωτης εργασίας καθώς και η αποκατάσταση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων (ωράριο εργασίας, αποδοχές, τήρηση των συμβάσεων) αποτελούν την βασική προτεραιότητα της νέας υπουργού Εργασίας Εφής Αχτσίογλου.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η απομάκρυνση του - παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ - Γ.Σούκου από τη θέση του Ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα υπουργό., άσχετα αν εμφανίστηκε ως οικειοθελής παραίτηση - αποχώρηση του Ειδικού Γραμματέα. Το πόσο βαρύτητα δίνει η νέα υπουργός στον τομέα της εποπτείας και του ελέγχου στην αγορά εργασίας επιβεβαιώνεται από την πιθανή τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου στη συγκεκριμένη θέση, όπως υποστηρίζουν πηγές στον οδό Σταδίου που θεωρούν.

Ο 35χρονος Ν. Ηλιόπουλος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, επικεφαλής του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, ενώ στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την δέκατη θέση στις προτιμήσεις των συνέδρων για την Κ,Ε του κόμματος. Το 2009 είχε εκλεγεί γραμματέας της Νεολαίας. 

Σήμερα τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και η υπουργός Εργασίας θα βρεθούν στο ίδιο πάνελ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Συλλογικές Συμβάσεις, και την Απασχόληση. 'Αλλωστε είμαστε λίγες μέρες πριν τις τελικές διαπραγματεύσεις που θα αποτελέσουν και την πρώτη δοκιμασία της κ.Αχτσιόγλου που θα βρεθεί πλέον απέναντι από το κουαρτέτο ως υπουργός Εργασίας. «Στόχος μας είναι να ανακτήσουμε βασικά, συλλογικά, εργατικά δικαιώματα, που ισοπεδώθηκαν την περίοδο των πρώτων δυο μνημονίων και να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας», αναμένεται να υποστηρίξει η κ.υπουργός που δηλώνει αισιόδοξη καθώς υπογραμμίζει πως «έχουμε στρατηγική, όπλα, μέθοδο και στόχο»