Την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού πως η κυβέρνηση δεν θα επιμείνει στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, θέτει ως προϋπόθεση για να συναινέσει στην συγκρότηση νέου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου η ΝΔ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε ακόμα ως προϋπόθεση για οποιοδήποτε περαιτέρω βήμα, οι προτάσεις του Προέδρου της Βουλής για τα μέλη του ΕΣΡ να είναι πραγματικά ανεξάρτητα προκειμένου να μην αναλάβουν το ρόλο του επικυρωτή των όποιων κυβερνητικών αποφάσεων σε ενδεχόμενο επόμενο διαγωνισμό. «Δεν θα μπούμε σε παζάρι προσώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας πως για το κόμμα του αυτές οι δύο προϋποθέσεις είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. 

Από κει και πέρα, ο κ. Δένδιας άφησε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές εναντίον του ΠΑΣΟΚ επειδή ψήφισε τις τροπολογίες της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή, λέγοντας πως «δεν ξέρω τα άλλα κόμματα τι κάνουν και αν έχουν βρει κοινό τόπο με τη κυβέρνηση. Η στάση όμως του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τις τροπολογίες, μας έκανε και εμάς εντύπωση».

 Πάντως από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί διαφαίνεται πως και στην αυριανή έκτη κατά σειρά συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων δεν πρόκειται να υπάρξει εκείνη η διακομματική συναίνεση που θα επέτρεπε τη συγκρότηση του ΕΣΡ